Newsroom

Newsroom

Νέες κινητοποιήσεις της Π.Ν.Ο.

Σοβαρές ελλείψεις έχει προκαλέσει και θα συνεχίσει να προκαλεί η συνέχιση των κινητοποιήσεων που ανακοίνωσε η Π.Ν.Ο. με ακόμα μία…

pno

Σοβαρές ελλείψεις έχει προκαλέσει και θα συνεχίσει να προκαλεί η συνέχιση των κινητοποιήσεων που ανακοίνωσε η Π.Ν.Ο. με ακόμα μία 48ωρη απεργία. Τα ελληνικά νησιά έχουν σοβαρές ελλείψεις σε  είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και καύσιμα ενώ την ίδια στιγμή δεκάδες φορτηγά είναι ακινητοποιημένα στα λιμάνια φορτωμένα με ευπαθή προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης.

Έπειτα από έντονες πιέσεις οι ναυτεργάτες στην Κρήτη έσπασαν τελικά την απεργία και 3 καράβια, το «Κνωσσός Παλλάς», το «Κρήτη 1» και το «Σουπερφάστ 12» κατέπλευσαν στο λιμάνι του Πειραιά. Οι αγρότες οι οποίοι έβλεπαν την παραγωγή τους να καταστρέφεται μέσα σε νταλίκες καθώς περίμεναν να αποπλεύσουν άσκησαν μεγάλη πίεση και κατάφεραν να σπάσουν την απεργία η οποία λήγει το πρωί της Τρίτης (06.00).

Ο Γ.Γ. της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννης Χαλάς, σε πρόσφατες δηλώσεις του επί του θέματος είπε: «Οι αγρότες θα έπρεπε να τα βάλουν με την κυβέρνηση και όχι με τους ναυτικούς. Για εμάς η απεργία υπάρχει, οι ναυτικοί απεργούν, αλλά φαίνεται ότι αυτοί στην Κρήτη εκβιάστηκαν» και συμπλήρωσε: «Για μας η απεργία συνεχίζεται. Τίποτε δεν έχει τελειώσει. Οι ναυτικοί απεργούν. Μέχρι σήμερα είχαμε επιτυχία εκατό τοις εκατό, να έχουμε και ενενήντα τοις εκατό, δεν έγινε και κάτι».