Newsroom

Newsroom

Νέες κατηγορίες κατά του Περβέζ Μουσάραφ

Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για ηθική αυτουργία σε δολοφονίας βρίσκεται ο πραξικοπηματίας πρώην πρόεδρος του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ. Ο πρώην…

Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για ηθική αυτουργία σε δολοφονίας βρίσκεται ο πραξικοπηματίας πρώην πρόεδρος του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ. Ο πρώην πρόεδρος του Πακιστάν, βρίσκεται ήδη σε κατ΄ οίκον περιορισμό και αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τις δολοφονίες της πρώην πρωθυπουργού, Μπεναζίρ Μπούτο, και του τοπικού φυλετικού ηγέτη στο Μπαλουχιστάν.

Εκτός όμως από τις κατηγορίες για δολοφονία, βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες και για την προσπάθεια απόλυσης της ηγεσίας της πακιστανικής δικαιοσύνης το 2007. Ήδη η σημερινή κυβέρνηση του Πακιστάν έχει ανακοινώσει ότι θα τον δικάσει για “προδοσία”.

Μία από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει έχει να κάνει και με το θάνατο του ριζοσπάστη κληρικού Αμπντούλ Ρασίντ Γκαζί. Η δολοφονία έγινε κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του «Κόκκινου Τεμένους» στο Ισλαμαμπάντ το 2007.

Ο Μουσάραφ είχε ανέλθει στην εξουσία το 1999, πραξικοπηματικά, ανατρέποντας τον πρωθυπουργό Ναουάζ Σαρίφ. Παρέμεινε στο τιμόνι της χώρας για 9 χρόνια, και λίγο πριν αποχωρήσει επέλεξε να αυτοεξοριστεί σε Ντουμπάι και Λονδίνο.

Μετά την επιστροφή στη χώρα του όμως, ήρθε αντιμέτωπος με κατηγορίες για πράξεις του κατά τη διάρκεια της εννιάχρονης προεδρίας του.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…