Newsroom

Newsroom

Νέες καταγγελίες της "Ιπποδρομίες ΑΕ" κατά της ΦΕΕ

Σημαντικές καταγγελίες κατά της Φιλίππου Ένωσης Ελλάδος (ΦΕΕ) περιλαμβάνει νέα επιστολή που απέστειλε στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, η Ιπποδρομίες ΑΕ. Στην επιστολή καταγγέλλονται παράνομες, καθεστωτικές και καταχρηστικές ενέργειες από την πλευρά της ΦΕΕ, και ζητείται η παρέμβαση της Πολιτείας.

5a2fb3861dc52492158b458d

Αιτία για τη νέα επιστολή της θυγατρικής του ΟΠΑΠ, ήταν το αίτημα της διοίκησης της ΦΕΕ να ζητήσει από την εταιρεία να καταθέσει επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο θα συνδεθεί με το σχέδιο του Κώδικα Ιπποδρομιών, που θέλει να προωθήσει η ίδια μέσω της Γενικής Συνέλευσης της 30ης Μαΐου 2018. 

Αυτό όμως, σύμφωνα με την Ιπποδρομίες ΑΕ, είναι παράνομο καθώς αυτή έχει το αποκλειστικό δικαίωμα και τη δικαιοδοσία για τη διεξαγωγή και διοργάνωση των ιπποδρομιών, κάτι που προσπαθεί να καταστρατηγήσει η ΦΕΕ ζητώντας την ενσωμάτωση του επιχειρησιακού σχεδίου στον Κώδικα Ιπποδρομιών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ιπποδρομίες ΑΕ με την επιστολή της στον Γιώργο Βασιλειάδη καταγγέλλει ότι το αίτημα της νέας διοίκησης της ΦΕΕ αντανακλά μια «καθεστωτική» αντίληψη, για μια Φίλιππο Ένωση υπεράνω νόμων που έχουν επικυρωθεί από τη Βουλή, καθώς αρνείται να περιοριστεί στο ρόλο που της έχει αποδοθεί, επιδιώκοντας ένα ιδιότυπο καθεστώς συνδιαχείρισης των ιπποδρομιών. 

Επιπλέον, η Ιπποδρομίες ΑΕ αναφέρει ότι τα επιχειρησιακά σχέδια της υποβάλλονται εκεί όπου θεσμικά προβλέπεται, τονίζοντας ότι ο νόμος δεν περιλαμβάνει τη ΦΕΕ και τον πρόεδρό της μεταξύ των αποδεκτών. Ακόμη, αναφέρει ότι τα επιχειρησιακά σχέδια της δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο για τον Κώδικα Ιπποδρομιών, ο οποίος θα πρέπει κατά το νόμο να περιορίζεται σε ζητήματα όπως οι κανόνες διεξαγωγής των ιπποδρομιών, τα καθήκοντα των Τεχνικών Επιτετραμμένων, η διαδικασία ενστάσεων και το ντόπινγκ κοντρόλ.

Η Ιπποδρομίες ΑΕ καλεί τέλος τον υφυπουργό Αθλητισμού να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα, που θα διασφαλίζουν την τήρηση των νόμων και τη συμμόρφωση της ΦΕΕ με αυτούς, ώστε να αποφευχθεί η πλήρης απαξίωση των ελληνικών ιπποδρομιών.     

Αναλυτικά η επιστολή:

«Βλέπουμε πολλές ταινίες» – Τι λέει η ερευνήτρια του ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» για τον καρχαρία στη Γλυφάδα (video)

Καρχαρία Γλυφάδα

«Βλέπουμε πολλές ταινίες» – Τι λέει η ερευνήτρια του ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» για τον καρχαρία στη Γλυφάδα (video)

Η Αναστασία Μήλιου εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει με την εμφάνιση του γαλάζιου καρχαρία στη Γλυφάδα

Πάτρα: Συγκλονίζει ο αδερφός της 48χρονης που έπεσε με το αμάξι απ’ το λιμάνι – «Θα έχω έναν άγγελο στον ουρανό»

πατρα λιμανι 1

Πάτρα: Συγκλονίζει ο αδερφός της 48χρονης που έπεσε με το αμάξι απ’ το λιμάνι – «Θα έχω έναν άγγελο στον ουρανό»

Δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη ο αδερφός της 48χρονης γυναίκας απ' την Πάτρα