Νέες καταγγελίες για την επιχείρηση των ΜΑΤ – Στο σπίτι γνωστού σκηνοθέτη το «ντου»

Το σπίτι του γνωστού σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, είναι αυτό στο οποίο εισέβαλε το πρωί της Τετάρτης η Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες και καταγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης-Μήνυση στα ΜΑΤ από την οικογένεια 

4985832

Σύμφωνα με τις καταγγελίες αυτές, ο Ινδαρές και οι δύο γιοί του ξυλοκοπήθηκαν στην ταράτσα της οδού Ματρόζου και προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ, επειδή αρνήθηκαν την είσοδο της Αστυνομίας στο σπίτι τους χωρίς ένταλμα, όπως ανέφερε η σύζυγός του ζωντανά σε τηλεοπτική εκπομπή.
 
Η ΕΛΑΣ από την πλευρά της υποστηρίζει πως υπήρχε παρουσία εισαγγελέα για την είσοδο στην οικία, ενώ ισχυρίζεται πως δεν έγινε καμία χρήση βίας καθόλη τη διάρκεια της επιχείρησης.
 
Υποστηρίζει ακόμα οτι οι δυο γιοί του σκηνοθέτη ήταν οι πρωταγωνιστές της κατάληψης, προέβαλαν αντίσταση, αντιμετώπισαν τους αστυνομικούς με πέτρες και άλλα αντικείμενα, ενώ για τον πατέρα υποστηρίζει οτι επιχείρησε να αρπάξει το πιστόλι αστυνομικού.

Την ίδια στιγμή, ο ηθοποιός Αλέξανδρος Λογοθέτης τάχθηκε στο πλευρό του σκηνοθέτη, γράφοντας στο Facebook ότι «τα ψέματα που θα πει ο κρατικός μηχανισμός για να δικαιολογήσει το αδικαιολόγητο είναι φρικτά.

Όχι μόνο τα παιδιά του Ινδαρέ δεν ήταν στο σπίτι τους αλλά ήταν στην κατάληψη και πήδηξαν από την ταράτσα λέει η αστυνομική διεύθυνση και ο Ινδαρές ένας από τους πιο ήσυχους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στην ζωή μου αντιστάθηκε προσπαθώντας να κλέψει μάλιστα και το όπλο του αστυνομικού.

Πόσο πια κατασκευή πόσο μεγάλη κατασκευή θα σκαρφιστεί αυτό το κράτος της απάτης;;; Να τους χαίρεστε όσοι πιστέψατε σε αυτούς και τους ομοίους τους. Καλώ τους ανθρώπους της δουλειάς μας αλλά και όποιον άλλο θέλει να μην το αφήσουμε να περάσει. Κινδυνεύουμε όλοι από αυτή την απάτη της κανονικότητας».

Και ο δημοσιογράφος της Καθημερινής, Νίκος Ευσταθίου καταρρίπτει το αφήγημα της ΕΛ.ΑΣ 

Πέρα από την αδικαιολόγητη βια, έχω σοκαριστεί με την παραπληροφόρηση που διακινεί η αστυνομία.

Είναι τραγικό ψέμα πως τα παιδιά συμμετείχαν στην κατάληψη. Ένας από τους δυο γιους είναι φίλος μου, ασκούμενος δικηγόρος, μουσικός – και είναι επιβεβαιωμένο από μένα προσωπικά πως δεν είχε κανέναν απολύτως οργανωτικό ρόλο στην κατάληψη. Με πιτζάμες και χωρίς παπούτσια τον πήγαν στο τμήμα – άλλα το λαϊκό δικαστήριο βιάστηκε στο μεταξύ να βγάλει τυφλά συμπεράσματα.’

Από επικοινωνία με την ΓΑΔΑ γνωρίζω επίσης ότι τα δυο παιδιά εξετάζονται για κακοποίηση σε δημόσιο νοσοκομείο, και ο πατέρας έχει σπασμένα γυαλιά και ακουστικό βαρηκοΐας. Να σημειωθεί πως παρότι υπάρχει ποινική δίωξη, δεν έχει επιτραπεί ακόμα στα παιδιά να συναντηθούν με τον πληρεξούσιο δικηγόρο.

Τα κάλα νέα: η αλήθεια δεν θα αργήσει να φανερωθεί. Μαθαίνω πως δεκάδες γείτονες είδαν το περιστατικό από τα μπαλκόνια τους και επιθυμούν να καταθέσουν και να επιβεβαιώσουν την εκδοχή της οικογένειας.”

 

Μήνυση στα ΜΑΤ από την οικογένεια Ινδαρέ

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και δύο γιοι του 23 και 26 χρονών (ο ένας είναι ασκούμενος δικηγόρος) δηλώνουν ότι δεν είχαν καμία σχέση με τους καταληψίες. Καταγγέλλουν επίσης ότι κακοποιήθηκαν από τα ΜΑΤ.

Προτίθενται μάλιστα να κάνουν μήνυση στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράνομη βία.

Την υπεράσπισή του έχει αναλάβει το δικηγορικό γραφείο του Θοδωρή Μαντά

Το ένταλμα

Σύμφωνα με την Υπεράσπιση, η τετραμελής οικογένεια βγήκε στα παράθυρα του σπιτιού της (όπως και όλη η γειτονιά) για να δει τι γίνεται, όταν ξεκίνησε η αστυνομική επιχείρηση στην κατάληψη στις 6:30 το πρωί. Στη συνέχεια τους χτύπησαν το κουδούνι τα ΜΑΤ και τους ζήτησαν να περάσουν μέσα από το σπίτι τους στη διπλανή κατάληψη. Ο κ. Ινδαρές τους ρώτησε αν έχουν ένταλμα και αν παρίσταται εισαγγελέας. Οι αστυνομικοί απάντησαν αρνητικά, σύμφωνα με την Υπεράσπιση, και ο κ. Ινδαρές δε τους επέτρεψε να μπουν. Τους είπε να φέρουν ένταλμα για να τους επιτρέψει την είσοδο.

Στην ταράτσα

Λίγο μετά, η οικογένεια Ινδαρέ άκουσε ποδοβολητό στην ταράτσα του σπιτιού της. Ανέβηκαν και ο 4 επάνω (ο δύο γονείς και οι γιοι) όπου είδαν τα ΜΑΤ να βρίσκονται εκεί. Προφανώς τα ΜΑΤ είχαν ανέβει από τη σιδερένια εξωτερική σκάλα της κατάληψης που εφάπτεται στην οικία Ινδαρέ. Κατά την Υπεράσπιση, τότε τα ΜΑΤ άρχισαν να χτυπούν βάναυσα τον πατέρα και τους δύο γιους, τους ακινητοποίησαν και τους πέρασαν χειροπέδες.

Στις διαμαρτυρίες της μητέρας, κατά την Υπεράσπιση πάντα, αστυνομικός απάντησε απειλώντας ότι “θα την πετάξει από τη σκάλα”.

Αφού ο πατέρας και οι δύο γιοι είχαν ακινητοποιηθεί, εμφανίστηκε ο εισαγγελέας για να επιτηρήσει την αστυνομική έρευνα στην οικία Ινδαρέ μήπως βρεθούν καταληψίες –δεν βρέθηκε κανείς. Όταν τελείωσε η έρευνα, οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Οι συλληφθέντες βρίσκονται τώρα στο νοσοκομείο. Η αστυνομική προανάκριση τελείωσε και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή