Newsroom

Newsroom

Νέες εντάσεις στις Σκουριές

Επεισόδια σημειώθηκαν χθές στη Χαλκιδική και πιο συγκεκριμένα στο δάσος Καρατζά, όπου διαδήλωναν κάτοικοι, ζητώντας να σταματήσουν οι εργασίες της…

Επεισόδια σημειώθηκαν χθές στη Χαλκιδική και πιο συγκεκριμένα στο δάσος Καρατζά, όπου διαδήλωναν κάτοικοι, ζητώντας να σταματήσουν οι εργασίες της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» τις οποίες χαρακτηρίζουν παράνομες.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος των κατοίκων της βορειανατολικής Χαλκιδικής Τόλης Παπαγεωργίου, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ενόψει της αυριανής συνάντησής τους με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καταγγείλουν ως παράνομες τις εργασίες της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός.

Στην περιοχή ήταν συγκεντρωμένες μονάδες των ΜΑΤ. Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου η συμπλοκή ξεκίνησε όταν οι μονάδες των ΜΑΤ άρχισαν να κινούνται μέσα στο βουνό για να πλαγιοκοπήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι επιχείρησαν να σταματήσουν τις εργασίες. Στη συνέχεια, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Στη διάρκεια των συμπλοκών προσήχθησαν τρεις γυναίκες, ενώ τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πολυγύρου.Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Πολυγύρου Γιώργο Ρέμελη, οι τραυματίες, τρεις αστυνομικοί και μία διαδηλώτρια, έφεραν εκδορές. Αποχώρησαν αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Σε οκτώ ανέρχονται οι τραυματίες αστυνομικοί οι οποίοι σύμφωνα με την Αστυνομία, τέσσερις από τους οποίους τραυματίστηκαν από σκάγια και ο ένας μεταφέρεται στο Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Όπως επίσης έγινε γνωστό, προσήχθησαν τρία άτομα από την περιοχή των Σκουριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του seleo.gr στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 500 άτομα από όλες τις γύρω περιοχές για να διαμαρτυρηθούν για τα μεταλλεία αλλά και και για την σύλληψη των 3 γυναικών που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα.

Σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων η αστυνομία κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ αναφέρουν πως τα χημικά ρίχνονται σε ευθεία βολή με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να τραυματιστεί. Στο σημείο βρίσκονται μόνο άντρες αφού οι γυναίκες της περιοχής έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί στις Σκουριές, όπου και εκεί σύμφωνα με πληροφορίες 2 γυναίκες τραυματίστηκαν από τη χρήση χημικών, ενώ αυτή την ώρα έχουν μεταφερθεί στο κέντρο υγείας της Μ. Παναγίας.

Οι κάτοικοι ζητούν να δουν αν υπάρχει άδεια για την υλοτόμηση του δάσους καθώς και άδεια για τη συνέχιση των έργων από την Ελληνικός Χρυσός.

Νωρίτερα το πρωί της Κυριακής έγιναν τρεις συλλήψεις γυναικών που έκαναν πορεία προς τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική.

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Screenshot 2024 04 28 175209

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Ξέσπασε η γνωστή ηθοποιός σχετικά με την καθημερινότητα των σύγχρονων γυναικών, ενώ παράλληλα μίλησε και…

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

eka

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

Ο Σύλλογος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καταγγέλλουν τον Γιάννη…

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

σχολειο

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, συγγενείς συλληφθέντων που κρατούνται στην Ασφάλεια Πατρών, για την υπόθεση…