Newsroom

Newsroom

Νέες αποκαλύψεις του BBC για τη δράση της Χρυσής Αυγής

Τις μαρτυρίες μιας γυναίκας για τον τιμοκατάλογο της βίας και τις απειλές της Χρυσής Αυγής καθώς και ενός αλλοδαπού που…

Τις μαρτυρίες μιας γυναίκας για τον τιμοκατάλογο της βίας και τις απειλές της Χρυσής Αυγής καθώς και ενός αλλοδαπού που είχε μαχαιρωθεί τρεις φορές από Χρυσαυγίτες παρουσιάζει το BBC σε νέο δημοσίευμα του αναφορικά με την δράση της Χρυσής Αυγής.

Χαρακτηριστικός είναι και ο τίτλος του δημοσιεύματος ο οποίος έχει τον τίτλο “Χρυσή Αυγή: Μην πεις λέξη, θα σε κάψουμε ζωντανή”

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμα του το BBC, η κοπέλα είχε επισκεφτεί τα γραφεία της Χρυσής Αυγής πιστεύοντας ότι θα βρει προστασία από κάποιον που την ενοχλούσε.

“Στο χώρο υπήρχαν ρόπαλα και ασπίδες» ανέφερε, ενώ «Όλοι στέκονταν προσοχή όταν ο αρχηγός έμπαινε στην αίθουσα. Έλεγαν ότι θα δείρουν ομοφυλόφιλους και έγχρωμους”.

“Ένα μέλος του κόμματος ήρθε να με επισκεφθεί. Μου έκανε μία προσφορά: Μπορούσε να σπάσει το χέρι και το πόδι κάποιου για 300 ευρώ, να κάψει αυτοκίνητο για 1.000 ευρώ και να στείλει κάποιον στο νοσοκομείο για έναν μήνα, έναντι 1.500 ευρώ”.

Και συνεχίζει “Εγώ δεν ήθελα τίποτα από όλα αυτά και σταμάτησα να επικοινωνώ μαζί τους. Αργότερα ο ίδιος ήρθε στο σπίτι μου και μου είπε να μην πω τίποτα για όλα αυτά γιατί θα με έκαιγε ζωντανή”.

Το BBC παραθέτει και την μαρτυρία ενός πακιστανού ο οποίος υποστηρίζει ότι μαχαιρώθηκε 3 φορές από μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ κατήγγειλε ότι η Αστυνομία δεν έκανε τίποτα. Δεν πραγματοποιήθηκε καν έρευνα γιατί είναι ξένος.

“Η Αστυνομία ποτέ δεν μας υπερασπίζεται. Αν είχαν μαχαιρώσει Έλληνα θα κυνηγούσαν τον δράστη. Εγώ φοβάμαι να βγω στο δρόμο”. Ανέφερε χαρακτηριστικά

Δείτε εδώ το άρθρο του BBC