Newsroom

Newsroom

Νέα τροπή στην υπόθεση εγκατάλειψης παιδιού με σύνδρομο Down στην παρένθετη μητέρα του

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της εγκατάλειψης του μικρού Γκάμι, ενός βρέφους που εγκαταλείφθηκε από ζευγάρι Αυστραλών στην Ταϊλανδή παρένθετη…

gammy

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της εγκατάλειψης του μικρού Γκάμι, ενός βρέφους που εγκαταλείφθηκε από ζευγάρι Αυστραλών στην Ταϊλανδή παρένθετη μητέρα του, επειδή γεννήθηκε με σύνδρομο Down, μετά την αποκάλυψη ότι ο Αυστραλός σύζυγος έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για παιδεραστία.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Channel Nine News μετέδωσε συγκεκριμένα ότι η σύζυγός του επιβεβαίωσε πως ο άνδρας της είχε φυλακιστεί το 1998 κατόπιν δικαστικής απόφασης με την κατηγορία ότι επιτέθηκε απρεπώς σε ένα ανήλικο παιδί ηλικίας 13 ετών. «Είναι καλός άνθρωπος… οι άνθρωποι κάνουν λάθη… αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι κακός άνθρωπος για πάντα», μετέδωσε το Channel Nine επικαλούμενο δηλώσεις της συζύγου.

Παράλληλα, έρευνα σχετικά με το νομικό καθεστώς των κλινικών διεξάγει το υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης, ύστερα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αποκάλυψη της υπόθεσης.

Όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος, πέντε από τις δώδεκα κλινικές, οι οποίες εξετάστηκαν από τις αρχές μέχρι στιγμής, θα κλείσουν επειδή δεν διέθεταν την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας.

Η υπόθεση προκάλεσε τη δημόσια κατακραυγή και εκκλήσεις για την αναθεώρηση των νόμων που ισχύουν για τέτοιες περιπτώσεις σε Ταϊλάνδη και Αυστραλία. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν 200.000 δολάρια από έρανο που έκανε αυστραλιανή φιλανθρωπική οργάνωση για την κάλυψη των ιατρικών εξόδων του βρέφους, το οποίο είχε ανάγκη από επείγουσα ιατρική φροντίδα καθώς εισήχθη στο νοσοκομείο της Μπανγκόκ με πνευμονική λοίμωξη.

«Σίγουρα υπάρχουν πολλοί Αυστραλοί που θέλουν απελπισμένα να γίνουν γονείς, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτό που έγινε», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…