Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Ζάεφ εντός της ημέρας

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία αναμένεται να έχουν σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ.

5b1e81301dc52473718b45e0 1

Κατά τη χθεσινή τους ομιλία, η οποία κράτησε περίπου μία ώρα, συμφώνησαν να επικοινωνήσουν και πάλι την Τρίτη για να συνεχίσουν τη συνομιλία τους. 

Ο Ζόραν Ζάεφ «βλέπει» οριστική συμφωνία, για το ζήτημα της ονομασίας την Τρίτη, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας του.

Όπως επισήμανε, ήταν από την αρχή αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης.

Απομένει -πρόσθεσε- να διευκρινιστούν όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας με την Ελλάδα ώστε την Τρίτη μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώσουν την ευχάριστη είδηση.

Το Μαξίμου τόνισε πάντως, ότι είτε θα υπάρξει συμφωνία σε όλα ή δεν θα υπάρξει συμφωνία.

«Αν ολοκληρωθεί η συζήτηση την Τρίτη θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Άνω, Βόρεια και Νέα Μακεδονία οι επιλογές για τον Ζόραν Ζάεφ», δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ο Νίκος Κοτζιάς.

Η ελληνική πλευρά θέλει μια συμφωνία που να έχει τη δυνατότητα να επιβιώσει μέσα στον χρόνο και να έχουν κέρδος και οι δύο πλευρές, πρόσθεσε ο Νίκος Κοτζιάς, επισημαίνοντας ότι ένα από τα προβλήματα που ξεκαθαρίζονται είναι αυτό του αλυτρωτισμού.

Όπως ανέφερε, στο περιεχόμενο της συμφωνίας θα υπάρχει πρόβλεψη να καταγράφεται ότι τόσο η γλώσσα όσο και η εθνότητα των κατοίκων της πΔΓΜ έχουν σλαβικές καταβολές.

Ζήτησε συνάντηση με τον Παυλόπουλο ο Μητσοτάκης

O πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10 το πρωί επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και ζήτησε άμεση συνάντηση μαζί του. Η συνάντηση θα γίνει εντός της ημέρας.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη