Newsroom

Newsroom

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία πορνογραφίας κατέθεσε στην Εισαγγελία το Documento

Νέα στοιχεία κατέθεσε την Τρίτη 1 Ιουνίου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το Documento σχετικά με ανταλλαγή, διαμοιρασμό και αγοραπωλησία βίντεο και φωτογραφιών ακόμη και ανήλικων γυναικών και σε άλλες πλατφόρμες.

pc

Πρόκειται για στοιχεία που προέκυψαν από τη δημοσιογραφική έρευνα σε πλατφόρμες όπως το Discord και η Telegram. Η δημοσιογράφος Άννα Νίνη παρέδωσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών τα αποτελέσματα της δημοσιογραφικής έρευνας, καθώς και τα link που οδηγούσαν σε πλατφόρμες όπως το Discord και το Telegram, όπου γίνονταν οι συναλλαγές και ο μη συναινετικός διαμοιρασμός σεξουαλικού υλικού, αλλά και τα dropdox και τα mega.nz όπου βρίσκονταν φακελωμένες δεκάδες γυναίκες παραδόθηκαν το πρωί.

Το υλικό, που ξεπερνάει τα 20GB, πρόκειται να εμπλουτίσει την έρευνα η οποία ξεκίνησε όταν παραδόθηκε από τους δημοσιογράφους του koutipandoras.gr και του Documento στην Εισαγγελία το πρώτο USB stick στις 13 Μαΐου. Πρόκειται για το αρχικό google drive το οποίο είχαμε λάβει, και αφορούσε τις 174 φακελωμένες γυναίκες -μεταξύ αυτών και ανήλικες. Για το ίδιο υλικό, η δημοσιογράφος Άννα Νίνη, κλήθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και έδωσε κατάθεση στις 31 Μαΐου.

Παρόμοια ευρήματα, μαζί με τη δημοσιογράφο του Documento, παρέδωσε στην Εισαγγελία και ένας πολίτης, ο οποίος πραγματοποιούσε σχετική έρευνα από τον Ιανουάριο του 2021. Τα ευρήματα του, θα δημοσιευτούν αυτή την Κυριακή στο Documento, καθώς ο συγκεκριμένος άνθρωπος, χάρη στο επάγγελμα του- είναι software engineer- κατάφερε να δημιουργήσει ένα λογισμικό, το οποίο στην ουσία «εξάγει» πληροφορία, και ανιχνεύει links μέσα σε πλατφόρμες και chatrooms.

Μέσα από chatpic, εντόπισε και εκείνος αρκετά links ώστε να τον οδηγήσουν στην εύρεση υλικού από google drive, dropbox, mega.nz που αγγίζει τα 60 GB, καθώς και chatrooms στο Discord και το Telegram. Κατέθεσε και ο ίδιος παρόμοιες συνομιλίες, όπως εκείνες που δημοσιεύσαμε και καταθέσαμε, στις οποίες χρήστες συζητούν γνωρίζοντας πως ανταλλάσσουν ή ζητούν υλικό από ανήλικα κορίτσια. Σύμφωνα με τον ίδιο, το υλικό που κατέθεσε, αφορά περίπου 3.000 γυναίκες και κορίτσια.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη