Νέα Σμύρνη: Με συνέλαβαν επειδή τραβούσα βίντεο - Άκουγα «κάντε συλλήψεις» από τον ασύρματο του περιπολικού

Ένας από τους 11 συλληφθέντες της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη εξηγεί στο News 24/7 λεπτό προς λεπτό πώς συνελήφθη στην πλατεία και βρέθηκε τελικα με κατηγορίες που δεν καταλαβαίνει πώς προέκυψαν.

Μάνος Φραγκιουδάκης 09/03/2021 | 14:16

Νομικά προτίθενται να κινηθούν οι συλληφθέντες από την πλατεία Νέας Σμύρνης την περασμένη Κυριακή, καθώς τους έχουν χρεωθεί παραπτώματα τα οποία, σύμφωνα με τους ίδιους δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ο 21χρονος φοιτητής μιλάει σήμερα στο News 24/7, περιγράφοντας πως βρισκόταν στην πλατεία με μια φίλη του πίνοντας καφέ όταν άκουσε τη φασαρία. Αφού πλησίασε, άρχισε να τραβάει βίντεο, χωρίς να απευθυνθεί καν στους αστυνομικούς και ένας από αυτούς τον συνέλαβε. Όπως εξηγεί μάλιστα, η πρώτη συνομιλία που είχε με τους αστυνομικούς ήταν αφού του πέρασαν τις χειροπέδες.

Ο ίδιος, δε γνωρίζει ούτε τον άνδρα που ξυλοκοπήθηκε άγρια, ούτε την οικογένεια που αρχικά δέχτηκε πρόστιμο αλλά ούτε και τους υπόλοιπους 10 συλληφθέντες. Σε ερώτηση μάλιστα, απαντά πως οι συλληφθέντες γνωρίστηκαν μεταξύ τους μέσα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, καθώς ανάμεσα τους ήταν ένα ζευγάρι που έκανε βόλτα με ρακέτες στα χέρια και αθλητική περιβολή, αφού νωρίτερα ήταν στο άλσος και επέστρεφε σπίτι του, δύο άτομα που επέστρεφαν από τη δουλειά τους με τη μηχανή και σταμάτησαν βλέποντας τη φασαρία και άλλοι άσχετοι μεταξύ τους άνθρωποι.

"Εκείνη τη μέρα είχα βγει με μια φίλη μου για καφέ στην πλατεία Νέας Σμύρνης, έχοντας στείλει το μήνυμα 6 για περπάτημα. Φορώντας τη μάσκα μου", εξηγεί ο ίδιος στην κάμερα του News 24/7.

"Ξεκινήσαμε να περπατάμε στην πάνω πλευρά της πλατείας, μέχρι που ακούσαμε φωνές και ήρθαμε να δούμε τι γίνεται. Υπήρχε κόσμος που διαμαρτυρόταν και πολλή Αστυνομία. Όταν φτάσαμε εδώ σκέφτηκα να βγάλω το κινητό μου να βιντεοσκοπήσω. Όταν έβγαλα το κινητό μου μετά από πέντε δευτερόλεπτα με είδε ένας αστυνομικός, άρχισε να φωνάζει, ενημέρωσε και τους υπόλοιπους ότι βιντεοσκοπώ και κατευθείαν έκλεισα το κινητό μου και το έβαλα στην τσέπη μου. Κατευθείαν ήρθε προς τα πάνω μου, με τράβηξε από το παγκάκι προς το σημείο που ήταν οι υπόλοιποι".

Χωρίς νωρίτερα να έχει μιλήσει σε κάποιον αστυνομικό και χωρίς να έχει κινηθεί εναντίον του, ο 21χρονος είδε να του περνάνε χειροπέδες:" Άρχισαν να μου βάζουν τις χειροπέδες και τους ρώτησα πάντα με πολύ ευγενικό και ήρεμο τρόπο γιατί το κάνει αυτό. Μου απάντησε ότι δρα βάσει νόμου. Στη συνέχεια με βάλανε στο περιπολικό, ήρθε άλλο ένα παιδί και το βάλανε κι εκείνον στο περιπολικό με χειροπέδες. Μας έβρισαν και επέστρεψαν στην πλατεία να συνεχίσουν ότι έκαναν".

Όπως λέει, τον άνθρωπο με τον οποίο βρέθηκε μαζί στο περιπολικό δεν τον γνώριζε, ωστόσο κοιτάχτηκαν μεταξύ τους και απόρησαν όταν άκουγαν τις οδηγίες από τον ασύρματο του περιπολικού: "Από τον ασύρματο μέσα στο περιπολικό άκουγα συνεχόμενα να λένε "Κάντε συλλήψεις", σαν εντολή. Στη συνέχεια μας πήγαν στη ΓΑΔΑ".

Εκεί, έμεινε μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής, όταν και όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με πρόστιμα που τους βεβαιώθηκαν περίπου στις 17:30 ενώ ήταν στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης και με κατηγορίες που, όπως επισημαίνει ο νεαρός, δεν κατάλαβε από που προέκυψαν: "Με κατηγόρησαν για απόπειρα σωματικής βλάβης, σωματική βλάβη, εξύβριση, μη τήρηση των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό και αντίσταση κατά των αρχών. Μας έβαλαν και πρόστιμο, είχα το σχετικό μήνυμα οπότε θα κάνω ένσταση και στη συνέχεια θα προχωρήσω με μήνυση κατά των αστυνομικών που είπαν ψέματα", λέει ο ίδιος.

*Το όνομα του 21χρονου δεν δημοσιεύεται κατόπιν επιθυμίας του ίδιου

Πηγή: News 24/7