Νέα «Πυρά» Ερντογάν στον Μητσοτάκη: Πήγε στις ΗΠΑ και είπε άλλα για να πάρει το χειροκρότημα

Στα ύψη διατηρεί την ένταση η Τουρκία, καθώς μετά την προκλητική NAVTEX για έρευνες του Cesme στην καρδιά του Αιγαίου, ήταν η σειρά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να οξύνει περαιτέρω τους τόνους της αντιπαράθεσης.

NewsRoom 29/05/2022 | 15:43

«Τελειώσαμε τις συναντήσεις του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου με την Ελλάδα; Το εξηγήσαμε αυτό; Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει “Ω, Ελλάδα, συμμαζέψου”. Δεν συμμαζεύτηκες, οπότε καταργήσαμε το Στρατηγικό Συμβούλιο Υψηλού Επιπέδου. Ο Μητσοτάκης δεν είναι πλέον συνομιλητής μου», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε τούρκους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από το Αζερμπαϊτζάν και συνέχισε:

«Ασχολούμαι με ανθρώπους που ασκούν πολιτική με προσωπικό τρόπο. Θα μου μιλήσεις, θα φάμε, θα πούμε “ας μην βάλουμε τρίτες χώρες ή πρόσωπα ανάμεσά μας”, θα μου υποσχεθείς αυτό, θα περάσουν 15 μέρες μετά, θα πας στις ΗΠΑ, θα μιλήσεις εναντίον της Τουρκίας στο αμερικανικό Κογκρέσο. Τι είναι αυτό; Για το χειροκρότημα που θα πάρει εκεί. Συγγνώμη. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα μαζί τους. (…) Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα με αυτούς που τρέχουν αυτή τη διαδικασία. Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που μπορούμε να κάνουμε- Είμαστε φίλοι με αυτούς που είναι φίλοι μαζί μας, αλλά για ένα πράγμα, θα πρέπει να γνωρίζουν καλά ότι θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο με αυτούς που μας βλέπουν ως εχθρούς».

(Με πληροφορίες από ethnos)