Νέα προσπάθεια για συγκρότηση του ΕΣΡ στις 3 το μεσημέρι

Στις 3 το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπου θα καταβληθεί νέα προσπάθεια συγκρότησης ΕΣΡ.

580707e01dc52449618b464b 1

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου της Βουλής, η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, αναβλήθηκε για σήμερα Πέμπτη 10 Νοεμβρίου.

Η Διάσκεψη μετατέθηκε λόγω των απαιτούμενων διαδικασιών αλλαγής στη σύνθεσή της (εκλογή νέου προέδρου Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων).

Συγκεκριμένα, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής θα συνεδριάσει για έκτη φορά σε ακόμη μία προσπάθεια να συγκροτηθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Σημάδια μερικής σύγκλισης φάνηκαν στην τελευταία συνεδρίαση με το νέο δεδομένο που είναι η υπερψήφιση των τριών αλλαγών στο νόμο Παππά από την Ολομέλεια της Βουλής, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, ωστόσο η ΝΔ δεν φαίνεται διατεθειμένη να συναινέσει, επιμένοντας στην πλήρη κατάργηση του νόμου.

Στην τροπολογία για την αναστολή του άρθρου 2Α ψήφισε «ναι» ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη. «Όχι» ψήφισαν η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι. «Παρών» δήλωσε η Ένωση Κεντρώων και το ΚΚΕ.

Στις τροπολογίες για τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ στον αριθμό των αδειών και την τιμή εκκίνησης, «ναι» δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι. «Όχι» δήλωσαν η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων. «Παρών» ψήφισε το ΚΚΕ.

9

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη