Νέα παλινωδία της κυβέρνησης: Η Κεραμέως δηλώνει ότι είναι υπό συζήτηση η ηλικία των μαθητών που θα φοράνε μάσκα

Σε αχαρτογράφητα νερά βαδίζει το υπουργείο Παιδείας όσο αφορά την χρήση μάσκας από τους μαθητές για την νέα σχολική χρονιά, καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιες ηλικίες θα αφορά

ek kerameo

Κι ενώ τα κρούσματα διαρκώς αυξάνονται στην χώρα μας λίγες ημέρες πριν και επίσημα ανοίξει η αυλαία για την νέα σχολική χρονιά, η υπουργός Παιδείας εξακολουθεί να παίζει με την αγωνία χιλιάδων γονέων κάτω από ποιες συνθήκες οι μαθητές θα προσέρχονται στα σχολεία. 

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, στο τραπέζι εξακολουθεί να βρίσκεται το ενδεχόμενο της τηλεκπαίδευσης, αν αυτό απαιτηθεί, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Όπως εξήγησε η κ. Κεραμέως, η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.  Η υπουργός διευκρίνισε ότι η ηλικία για τη χρήση μάσκας από τους μαθητές βρίσκεται ακόμη υπό συζήτηση και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες μαζί με όλο το πλαίσιο λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών. Υπογράμμισε ότι η επιδημιολογική εξέλιξη είναι υπό διαρκή παρακολούθηση από το υπουργείο Παιδείας και σε συμφωνία με τους ειδικούς θα λαμβάνονται, όπου χρειάζεται, νέα μέτρα.

Επεσήμανε, πάντως, ότι «τα παιδιά δεν διαδραματίζουν τόσο καθοριστικό ρόλο στη μετάδοση της νόσου», την ώρα που ο ΠΟΥ ανησυχεί για την έξαρση των κρουσμάτων σε μικρότερες ηλικίες. Σημείωσε πώς θα αναλυθούν σε βάθος τα ενδεχόμενα εμφάνισης κρουσμάτων ή τοπικής έξαρσης. «Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν άμεσα, όπως και για το ενδεχόμενο τεστ στα σχολεία» είπε η κυρία Κεραμέως.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Παιδείας είναι καθ’ όλα έτοιμο και για το ενδεχόμενο της τηλεκπαίδευσης, αν αυτό απαιτηθεί, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού. 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη