Newsroom

Newsroom

Νέα μέτωπα σε Μεσσηνία και Καστοριά

Για μια μέρα είχαμε ύφεση στα πύρινα μέτωπα στην χώρα, αλλά από σήμερα Σάββατο δημιουργήθηκαν νέες εστίες θέτοντας και πάλι σε συναγερμό τις πυροσβεστικές δυνάμεις

5937644

Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση ξέσπασε, νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου (29/07), στο Γλυκορρίζι Μεσσηνίας, κινητοποιώντας ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά καίει στο Γλυκορρίζι του Δήμου Τριφυλιας, νότια του Κοπανακίου. Μέχρι στιγμής, δεν κινδυνεύει κάποιος οικισμός από το μέτωπο της φωτιάς, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με εννιά οχήματα, καθώς και έξι εναέρια μέσα.

Φωτιά και στην Καστοριά

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς στην Καστοριά, η οποία ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή από αργά χθες το βράδυ, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στο ACTION24, ο δήμαρχος Νεστορίου, Χρήστος Γκοσλιόπουλος, ανέφερε: «Είναι μία φωτιά σε μία δύσβατη περιοχή που ονομάζεται Φούσια, πάνω στον Γράμμο και κοντά στα σύνορα με την Αλβανία και επειδή δεν υπάρχει σήμα, δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε απευθείας με τις δυνάμεις που επιχειρούν εκεί και τον διοικητή του Νομού που επίσης βρίσκεται εκεί».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Επιχειρούν 12 άτομα. Η φωτιά ξεκίνησε αργά χθες (28/07) το βράδυ. Ούτε ο διοικητής του κλιμακίου του Νεστορίου αλλά ούτε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Καστοριάς μπορούν να μου δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες. Υπόθεση κάνω ότι επειδή δεν υπάρχει ενημέρωση και δεν μας έχουν ζητήσει ακόμα βοήθεια, ενδεχομένως η φωτιά να προσπαθεί να ελεγχθεί. Εκεί βρίσκεται και ένα ελικόπτερο και μας ξυπνά μνήμες του 2007 όταν είχε καεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του δάσους του Γράμμου. Είμαστε όλοι σε επιφυλακή και αναμένουμε εντολές από τον διοικητή Καστοριάς για να μπορέσουμε και μεις να βοηθήσουμε και να συνδράμουμε όσο χρειαστεί και όσο μπορούμε».

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στον Ασπρόπυργο

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μελίσσια Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 10.30 το πρωί στα όρια του οικιστικού κομματιού. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 6 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

eka

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

Ο Σύλλογος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καταγγέλλουν τον Γιάννη…

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

σχολειο

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, συγγενείς συλληφθέντων που κρατούνται στην Ασφάλεια Πατρών, για την υπόθεση…

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

Ακρίτα

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

«H δήλωση του βουλευτή («εκλιπαρεί» υπουργό να…μεσολαβήσει) είναι ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα», αναφέρει με εμφατικό…