Νέα μεγάλη φωτιά τώρα στην Αττική – Μήνυμα εκκένωσης στην περιοχή Ζάχουλη

Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

5647420

Νέο πύρινο μέτωπο μαίνεται αυτή την ώρα σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο τύπου της πυροσβεστικής, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βένιζα Μέγαρα.

Η φωτιά ξεκίνησε στις 13:41 σε αγροτοβασικό κομμάτι και αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα. Ρίψεις νερού από αέρος ρίχνουν 2 ελικόπτερα 2 αεροσκάφη.

Οι άνεμοι πνέουν 4 με 7 μποφόρ και έχει ήδη σταλεί μήνυμα 112 για προληπτική εκκένωση της περιοχής Ζάχουλη. Όσοι βρίσκονται στον οικισμό, καλούνται να εκκενώσουν προς το Αλεποχώρι.

fs φωτιά

«Ο άνεμος παίζει παιχνίδια, έκαψε κάποια δασική περιοχή, έκαψε ελιές. Η κατεύθυνση είναι προς αγρό και μακάρι να πάει εκεί» είπε στο OPEN ο δήμαρχος Μεγάρων Γρηγόρης Σταμούλης για τη φωτιά που ξέσπασε πριν από λίγο.

Σε ύφεση η φωτιά στην Πεντέλη – Ορατός ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στην Πεντέλη χωρίς να υπάρχει ενεργό μέτωπο σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία ενώ μικρές εστίες παραμένουν σε Διώνη, Δασαμάρι και ακόμη μικρότερες σε Ανθουσα, Πανόραμα Παλλήνης και Ντράφι.

Τραγικός ο πρώτος απολογισμός από τη φωτιά στην Πεντέλη

Ο πύρινος εφιάλτης που καίει από το απόγευμα της Τρίτης άφησε πίσω του έναν νεκρό και συγκεκριμένα έναν 80χρονο που έδωσε τέλος στη ζωή του μη μπορώντας να αντέξει να δει το σπίτι του να καίγεται για τέταρτη φορά, δεκάδες άλλα σπίτια που έγιναν στάχτη, επιχειρήσεις, οχήματα και καμένες δασικές εκτάσεις.

Οι εικόνες σε Πεντέλη, Πικέρμι, Γέρακα, Παλλήνη, Ανθούσα, Διώνη είναι αποκαρδιωτικές.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής εξακολουθούν να εργάζονται για να σβήσουν όλες τις μικροεστίες που εξακολουθούν να υπάρχουν ώστε να εξαλείψουν τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη