Νέα μαφιόζικη απειλή: Η Ισπανίδα υπουργός Τουρισμού έλαβε επιστολή με ματωμένο μαχαίρι

Μετά την επιστολή με σφαίρες στον Πάμπλο Ιγκλέσιας, σειρά είχε η  Ισπανίδα υπουργός Τουρισμού, Ρέγιες Μαρότο 
 

NewsRoom 26/04/2021 | 23:32

Μετά τον υπουργό Εσωτερικών Φερνάντο Γράντε-Μαρλάσκα, τον υποψήφιο για την προεδρία της τοπικής κυβέρνησης της Μαδρίτης Πάμπλο Ιγκλέσιας και την Γενική διευθύντρια της αστυνομίας Μαρία Γκάμεθ οι οποίοι δέχτηκαν την περασμένη εβδομάδα τρεις φακέλους οι οποίοι περιείχαν σφαίρες και απειλητικά μηνύματα για τη ζωή των ιδίων και των οικογένειών τους , στην λίστα προστέθηκε σήμερα και η υπουργός Τουρισμού. 

Το απειλητικό γράμμα με το μαχαίρι προς την Ρέγιες Μαρότο έφτασε λίγες μόλις ημέρες αφότου ο Πάμπλο Ιγκλέσιας έλαβε αντίστοιχη απειλητική επιστολή με σφαίρες στο σπίτι του.

Ο υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού της Ισπανίας, Ρέγιες Μαρότο, είναι το τελευταίο υψηλόβαθμο πολιτικό στέλεχος που έλαβε απειλητική επιστολή την τελευταία εβδομάδα. Σήμερα, Δευτέρα, το υπουργείο Βιομηχανίας επιβεβαίωσε ότι στην πολιτικό του σοσιαλιστικού κόμματος (PSOE) είχε σταλεί ταχυδρομικώς ένα ματωμένο μαχαίρι μαζί με ένα γράμμα. Το περιστατικό έρχεται μετά την αποστολή απειλητικής επιστολής με σφαίρες προς τον επικεφαλής των Unidas Podemos και υποψήφιο κυβερνήτη της Μαδρίτης, Πάμπλο Ιγκλέσιας.  Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta, ο ύποπτος έχει ήδη ταυτοποιηθεί από την αστυνομία, καθώς χρησιμοποίησε το πραγματικό του όνομα και τη διεύθυνση αποστολής στον φάκελο. Πηγές της αστυνομίας ανέφεραν ότι είναι κάτοικος του Εσκοριάλ, βόρεια της ισπανικής πρωτεύουσας, με δικαστήριο στη Μαδρίτη να αναμένεται να αποφασίσει για τα επόμενα βήματα. 

Πηγές του υπουργείου αλλά και των Unidas Podemos είχαν αποκαλύψει νωρίτερα μέσα στην ημέρα ότι τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί, με τον Ιγκλέσιας να εκφράζει την αλληλεγγύη του στην Μαρότο, υπογραμμίζοντας ότι «αρκετές φασιστικές απειλές έχουμε δεχτεί μέχρι τώρα – δεν θα μας φιμώσουν ό,τι και να κάνουν».

Υπενθυμίζεται ότι αυτή η εβδομάδα αποτελεί την τελευταία της προεκλογικής εκστρατείας για την προεδρία της Αυτονομίας της Μαδρίτης η οποία διενεργείται σε ένα απολύτως οξυμένο κλίμα. Κι αυτό καθώς η παρουσία της ακροδεξιάς Βοξ οδήγησε τα περισσότερα κόμματα να απέχουν από τα προγραμματισμένα ντιμπέιτ καθώς η εκπρόσωπος του κόμματος αρνείται το θέμα των φακέλων και κάνει συνεχείς επιθέσεις προς την κυβέρνηση.