Νέα κυβερνητική κοροϊδία με τα self test την εβδομάδα στην εστίαση

Στο ενημερωτικό δελτίο που μοίρασε η κυβέρνηση, αναφορικά για το άνοιγμα της εστίασης τη  Δευτέρα 3 Μαϊου, τα πράγματα είναι σαφή για τα self tests που θα κάνουν οι εργαζόμενοι. Είναι όμως;
 

NewsRoom 24/04/2021 | 11:40

Σύμφωνα με την γενική οδηγία, «Υποχρεωτική η πραγματοποίηση αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) δύο (2) φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό της επιχείρησης (το κόστος του ενός εξ αυτών βαρύνει το κράτος)» Και εδώ ξεκινάει η κυβερνητική κοροϊδία.

Το άλλο self test (το δεύτερο την εβδομάδα) ποιον επιβαρύνει ;

Και δεν είναι το άλλο, είναι τα άλλα, διότι ο εργαζόμενος θα πρέπει να πληρώνει από την τσέπη του 4 από τα 8 self tests που πρέπει να κάνει, μέσα στο μήνα!

Ακόμα κι αν ισχύουν οι «διευκρινίσεις» Γεωργιάδη, πριν τις ανακοινώσεις και το χθεσινό  ενημερωτικό δελτίο (δηλαδή «να τα πληρώσουν οι επιχειρήσεις») το κόστος και πάλι μεταφέρεται γενικά στην επιχείρηση. Αυτό σημαίνει ή ότι θα… επιμερίζεται μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου ή στην άλλη περίπτωση θα χρεώνονται 4 τεστ για κάθε εργαζόμενο από την τσέπη τους και οι επαγγελματίες που απασχολούν λίγους εργαζόμενους. Σε κάθε περίπτωση οι μόνοι που θα περάσουν το κόστος στις… δαπάνες θα είναι αυτοί που είναι εύρωστοι οικονομικά.  


Όμως τι είχε πει   ο υπουργός Ανάπτυξης, προχθές στο Mega, πριν τις χθεσινές ανακοινώσεις:

«Κάποια self test θα τα δίνουμε δωρεάν, κάποια self test μπορεί να χρειαστεί να τα πληρώνουν οι επιχειρήσεις. Δηλαδή, εφόσον πάμε στο μοντέλο των δύο self test στο λιανικό εμπόριο, κάτι το οποίο είναι το πιο πιθανό και το πιο ασφαλές, ή στην εστίαση, είναι πιθανό ενδεχόμενο το ένα να το κάνει το κράτος δωρεάν και το άλλο να το βάζει η επιχείρηση στα έξοδά της». 

Τελικά ποιος  θα πληρώνει, ένα self test την εβδομάδα για κάθε εργαζόμενο;