Νέα Ιωνία: Κλέβουν προτομές και καμπάνες για τον χαλκό – Τελευταίο «θύμα» η προτομή του Καζαντζίδη

Τι καταγγέλλει η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου

Clipboard01 1

“Φτερά” έκανε η χάλκινη προτομή του Στέλιου Καζαντζίδη που είχε στηθεί λίγους μήνες μετά τον θάνατό του, το 2001, στη Νέα Ιωνία, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο λαϊκός ερμηνευτής.

Σύμφωνα με το Open, η κλοπή έγινε το πρωί της Κυριακής και έγινε αντιληπτή από γείτονες που κατέβηκαν στην πλατεία, ενώ εικάζεται ότι έγινε για να πουληθεί ο χαλκός, η αξία του οποίου είναι μεγάλη.

Μιλώντας στο Open, η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, δήλωσε: “Δυστυχώς έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τέτοιου είδους πράξεις, έχουν αφαιρεθεί όλες οι προτομές από μέταλλο σε όλες τις πλατείες. Είναι πολύ άσχημη εικόνα. Καταδικάζουμε απερίφραστα και έχουμε καταγγείλει από τις πρώτες ώρες αυτες τις καταστροφές και τις αρπαγές των προτομών. Αυτό γίνεται εδώ και 2 μήνες, αλλά και προηγουμένως, εδώ και 6 μήνες, είχαν αρχίσει και έκλεβαν και καμπάνες εκκλησιών, και εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών από εκκλησίες και σχολεία. Ό,τι μέταλλο έχει βρεθεί σε εξωτερικό χώρο, έχει κλαπεί. Είναι πολύ θλιβερό ειδικά για τις προτομές, γιατί στρέφονται κατά της πολιτιστικής μας κληρονομιάς”.

Η ίδια ανέφερε πως έχει υποβληθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου για βανδαλισμό, κλοπή και φθορά.

Σχολίασε ακόμα πως η αστυνομία δείχνει να μην μπορεί να ελέγξει αυτήν την κατάσταση.

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη