Newsroom

Newsroom

Νέα επιχείρηση αποκόλλησης του Blue Star Patmos το Σάββατο

Αποκολλήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του πλοίου «Blue Star Patmos» που προσάραξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Ίου.

59a9a1311dc524c0088b45d7

Μετά την επιχείρηση αποκόλλησης με τη συνδρομή ρυμουλκών, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εγκλωβισμένη παραμένει η πλώρη με την μπάλα και για το λόγο αυτό νέα επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα αύριο Σάββατο, αφού πρώτα διεξαχθούν και νέες μετρήσεις και εκτίμηση της κατάστασης από τους δύτες στα ύφαλα του πλοίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη εικόνα δείχνει το πλοίο να έχει υποστεί πολλαπλά ρήγματα κυρίως στη δεξαμενή έρματος, που είναι στεγανή και δεν επηρεάζει την πλευστότητα του πλοίου.

Όταν το πλοίο αποκολληθεί από την ξέρα αναμένεται να υποβληθεί συνολικό σχέδιο αποκατάστασης της ζημιάς και ρυμούλκησης από ολλανδική εταιρεία ναυαγιαίρεσης που έχει αναλάβει την όλη επιχείρηση, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας αναμένεται να ζητήσουν για προληπτικούς λόγους την απάντληση των καυσίμων προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες εντοπισμού και σφράγισης των ρηγμάτων.

Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, το πλοίο αναμένεται να οδηγηθεί με τη συνδρομή ρυμουλκών στο πλησιέστερο ναυπηγείο για επισκευή.

Οι μηχανές όπως και οι άξονες των προπελών είναι άθικτες, ενώ στο προσαραγμένο πλοίο έχουν ποντιστεί δύο σειρές πλωτά φράγματα για προληπτικούς λόγους.

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…