Newsroom

Newsroom

Νέα εκστρατεία λάσπης από τον Μητσοτάκη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πει ότι θα γίνει νοθεία στις εκλογές»

Χυδαία επίθεση σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, με τον πρωθυπουργό να φτάσει στο σημείο να ισχυριστεί ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα μιλήσει για νοθεία των εκλογών.

mitsotakis kyriakos ert3

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μία μέρα μετά το άγριο σφυροκόπημα που δέχτηκε η κυβέρνησή του από το Ευρωκοινοβούλιο, εμφανίστηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος και ισχυρίστηκε ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι αστείο να συζητάμε σήμερα ότι υπάρχει δομικό πρόβλημα δημοκρατίας στη χώρα μας» υποστήριξε και είπε ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να δημιουργήσει «υπόνοιες για την αξιοπιστία του εκλογικού αποτελέσματος» και είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει και για νοθεία στις εκλογές.

Τοποθετούμενος για τα καυτά θέματα της επικαιρότητας ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία στο θέμα των πλειστηριασμών και πέταξε το μπαλάκι στους δανειολήπτες λέγοντας ότι έχει αρχίσει να τρέχει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν βλέπει να έρχεται κύμα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, χωρίς απαραίτητα να δίνει περισσότερα στοιχεία, ενώ εκτόξευσε βέλη προς τον Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας «πλειστηριασμοί βέβαια και γίνονταν και γίνονται, και αφορούν περιπτώσεις όπου δεν μιλάμε για πρώτη κατοικία. Και βέβαια πρέπει να σας πω ότι είναι τουλάχιστον υποκριτικό κάποιοι να ισχυρίζονται ότι 25.000 πλειστηριασμοί είναι πολλοί ή λίγοι, όταν κατηγορούν αυτή την κυβέρνηση ότι δήθεν κάνει πλειστηριασμούς τους οποίους νομοθέτησε η προηγούμενη.

Ερωτηθείς για το μεγαλύτερο λάθος ανέφερε ότι η πιο δύσκολη στιγμή για τον ίδιο ήταν οι πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021 και στο ζήτημα των υποκλοπών.

«Από την πρώτη στιγμή βγήκα, μίλησα, ανέλαβα τις ευθύνες που μου αναλογούσαν. Και το σημαντικότερο είναι ότι κάναμε αλλαγές. Κάναμε αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο και κάναμε σημαντικότατες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών», τόνισε.

 

εκλογές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για ακόμη μια φορά δεν έδωσε σαφή ημερομηνία για τις εκλογές υποστηρίζοντας ότι «συν-πλην κάποιες εβδομάδες δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά το πότε τελικά θα γίνουν και πως το σημαντικό είναι ότι η κυβέρνηση εξαντλεί την τετραετία όπως ο ίδιος είχε δεσμευτεί.

Επιπλέον, υπενθύμισε πως είχε πει ότι δεν θα επιθυμούσε μία μακρά τοξική προεκλογική περίοδο και πως το Σύνταγμα προσδιορίζει τη διαδικασία με την οποία διαλύεται πρόωρα η Βουλή, έστω και αν αυτή η διάλυση έρχεται ένα ή δύο ή τρεις μήνες πριν από την τυπική λήξη της κυβερνητικής θητείας.

«Όπως έχω πει πολλές φορές, εκλογές θα έχουμε κάποια στιγμή την άνοιξη, άρα είμαστε σε οιονεί προεκλογική περίοδο. Εξάλλου το αντιλαμβάνεστε κι εσείς νομίζω, από τα ντεσιμπέλ της έντασης, τουλάχιστον από την αξιωματική αντιπολίτευση», συνέχισε και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι 3,5 χρόνια επιτίθεται στην κυβέρνηση χωρίς να παράγει εναλλακτική πρόταση.

«Όσα συνέβαιναν στο παρελθόν συμβαίνουν και τώρα, απλά σε αυξημένη ένταση. Έτσι θα πάμε στις εκλογές. Δεν έχω καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Δεν έχω πρόθεση να ακολουθήσω αυτό το μοτίβο αντιπαράθεσης. Θέλω να μιλήσω θετικά για το μέλλον του τόπου. Αυτό ενδιαφέρει πρωτίστως τους πολίτες. Να εξηγήσω ότι περάσαμε από πολλές δοκιμασίες. Αντέξαμε, μείναμε όρθιοι. Πετύχαμε αρκετά πράγματα, μαζί με την κοινωνία, μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα. Και οι εκλογές αυτές,  θα είναι μία ευκαιρία να συγκριθεί η δική μας πρόταση για το μέλλον της χώρας με άλλες προτάσεις που, να σας πω ειλικρινά, πέραν μιας απίστευτης πλειοδοσίας παροχών εγώ δεν έχω δει κάποιο συγκροτημένο εναλλακτικό σχέδιο για το μέλλον», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Σε ερώτηση για την επόμενη κυβέρνηση αν είναι ξανά πρωθυπουργός δήλωσε: «Σίγουρα θα βελτιώσουμε, χωρίς να αλλάξουμε, τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης. Αυτό το οποίο ονομάζουμε επιτελικό κράτος πιστεύω ότι επιτέλεσε την αποστολή του, με την έννοια ότι συντόνισε τους Υπουργούς, έθεσε στόχους, έβαλε κανόνες λογοδοσίας και συντόνισε μια σειρά από πολιτικές που απαιτούσαν συνεργασία μεταξύ των Υπουργείων».

Επίσης είπε πως «προφανώς θα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στα πρόσωπα, θα το περίμενε κανείς αυτό. Και σίγουρα θα υπάρχουν περισσότερες γυναίκες».

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…