Νέα δεδομένα στην δολοφονία της 32χρονης εφοριακού

Όλα τα ενδεχόμενα αφήνει ανοικτά η ελληνική αστυνομία για την άγρια δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο δεύτερο νεκροταφείο στα Πατήσια. Πολλά ερωτηματικά από την στάση του πατέρα της

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι από τη στιγμή που δεν έχει εντοπιστεί το κίνητρο πίσω από τη δολοφονία της 32χρονης, τότε δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένας από το κάδρο των υπόπτων ούτε να διαγραφεί κανένα ενδεχόμενο.

Η αστυνομία εξετάζει τα βίντεο από κλειστά κυκλώματα ασφάλειας, με την ελπίδα να εντοπίσει κάποιον που ενδεχομένως να την ακολουθούσε. Διερευνά, επίσης, και τον τρόπο διαφυγής του δράστη από το σημείο του εγκλήματος.

Eρωτηματικό ο πατέρας της

Εν τω μεταξύ, τέσσερις ημέρες μετά τη δολοφονία της 32χρονης, ο πατέρας της, αποκάλυψε χθες σε δηλώσεις του ότι το απόγευμα της δολοφονίας της άτυχης Δώρας βρέθηκε τυχαία έξω από το Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις, είπε επίσης ότι πιθανώς να πήρε τον δολοφόνο στο ταξί του.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, δεν έχει ακόμη καταθέσει στην αστυνομία, γιατί ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση. 

Στο στόχαστρο …της ΕΛΑΣ

Η κατάθεση που αναμένεται να δώσει τις επόμενες ώρες στην Ασφάλεια Αττικής ο πατέρας της 32χρονης εφοριακού της ΔΟΥ Πειραιά πιθανόν θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στο άγριο έγκλημα που διαπράχθηκε προ τεσσάρων ημερών στο 2o Νεκροταφείο. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δεν είχαν εξετάσει μέχρι τώρα τον πατέρα της άτυχης κοπέλας , για λόγους «σεβασμού στο πένθος του» αλλά επειδή δεν τον θεωρούσαν , μέχρι τώρα, κρίσιμο πρόσωπο στην έρευνα τους. Όμως οι δηλώσεις του  το Σάββατο «ότι πέρασα συμπτωματικά την ώρα του εγκλήματος από το 2o Νεκροταφείο και στο σημείο εκείνο επιβιβάστηκε ένας 35χρονος πελάτης που δεν αποκλείω να ήταν ο δολοφόνος της κόρης μου» δημιουργεί πληθώρα ερωτηματικών και υπονοιών στην ΕΛΑΣ. 

Όπως σημειώνει υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛΑΣ «μας είχαν προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση η πρωτοβουλία του πατέρα της να προχωρήσει, λίγες ώρες μετά τον θάνατο της, σε δηλώσεις περί «σχέσης του φόνου με μεγάλες έρευνες της στο ΣΔΟΕ», ότι «δεν έχει καμιά εμπιστοσύνη στην ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση του εγκλήματος». Όπως κι ότι «θα σκοτώσει με τα ίδια του τα χέρια τον δολοφόνο της κόρης του». Κι όλα αυτά ενώ ήταν γνωστό ότι είχε κάκιστες σχέσεις με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του, ότι η 32χρονη ποτέ δεν είχε εργασθεί στο ΣΔΟΕ αλλά μόνο στην ΔΟΥ Πειραιά όπως κι ότι ο ίδιος είχε ορισμένες περίεργες συναλλαγές που είχαν ελεγχθεί από τις αρχες. Όμως θεωρούσαμε ότι αυτά αφορούσαν το σοκ του από το δραματικό γεγονός, κάποιες προσωπικές αντιλήψεις του αλλά κι ίσως ένα παιγνίδι εντυπώσεων σχετικά και με τις ενδοοικογενειακές τριβές . Ούτε μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι είχαμε ασχοληθεί που έμενε ο πατέρας της 32χρονης, που βρισκόταν την ώρα του φόνου κλπ. Όμως αυτό που αναφέρει εκ των υστέρων ότι πέρασε το μοιραίο βραδυ από τον τόπο του εγκλήματος , μας προκαλεί τεράστια ερωτηματικά που θα κληθούμε να απαντήσουμε τα επόμενα 24ωρα» 

  Δραματική έκκληση  

Η Γιάννα Παναγοπούλου, δικηγόρος της οικογένειας της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, έκανε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να το καταθέσει στις αρχές για να βρεθεί ο φονιάς της άτυχης εφοριακού.

Ζητούμε όποιος είδε κάτι, ο,τιδήποτε κι αν γνωρίζει, να απευθυνθεί στη ΓΑΔΑ και να καταθέσει, γιατί είναι σημαντική η κάθε μαρτυρία σχετική με αυτές τις κρίσιμες ώρες», δήλωσε η κ.Παναγοπούλου στο Σκάι. «Ήταν 17:30 το απόγευμα σε ένα σημείο που είχε κόσμο. Όποιος γνωρίζει κάτι αν φοβήθηκε από αυτό που διαδραματιζόταν μπροστά του να μην φοβηθεί σήμερα. Έχουν περάσει αρκετά 24ωρα. Ήταν νεαρό κορίτσι, θα μπορούσε να είναι η κόρη ή η αδελφή οποιουδήποτε. Όποιος ξέρει κάτι να συγκινηθεί, να κινητοποιηθεί και μας βοηθήσει στην εξιχνίαση αυτού του στυγερού εγκλήματος», τόνισε και κατέληξε:

«Δεν μπορεί να μην είδε κανείς τίποτα. Μιλάμε 14 μαχαιριές, για ένα κορίτσι που σύρθηκε στο νεκροταφείο και ενδεχομένως πάλεψε με τον δολοφόνο».

Ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης γράφει για τον Οικισμό Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης του 16χρονου Κώστα

Ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης γράφει για τον Οικισμό Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης του 16χρονου Κώστα

Με τους Τσιγγάνους αυτού του Οικισμού έζησε ως ενεργός εθελοντής του Δικτύου DROM για πέντε…

Δημοσιογράφος NYT: «Γαλάζιο» θύμα Predator παραδέχτηκε ότι δε μιλάει δημόσια για να μην ωφεληθεί η αντιπολίτευση

Δημοσιογράφος NYT: «Γαλάζιο» θύμα Predator παραδέχτηκε ότι δε μιλάει δημόσια για να μην ωφεληθεί η αντιπολίτευση

«Ξέρω πόσο ντροπιαστικά πράγματα υπάρχουν στο τηλέφωνό μου. Πώς να μιλήσω;»