Newsroom

Newsroom

Ναυάγιο Μυτιλήνη: Στο «μικροσκόπιο» των αρχών το πλοίο «Raptor»

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τον προορισμό και το φορτίο του πλοίου Raptor, που βυθίστηκε ανοιχτά της Λέσβου.

raport

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 μελών του φορτηγού πλοίου «Raptor» που βυθίστηκε κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λέσβου.  Και ενώ οι έρευνες του Λιμενικού είναι σε εξέλιξη, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τον προορισμό του μοιραίου Raptor αλλά και το φορτίο που μετέφερε.

Διαβάστε επίσης-Ναυάγιο στη Μυτιλήνη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που βυθίζεται το Raptor

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο πλοίο ήταν καταχωρημένο στη μαύρη λίστα διεθνών αρχών ελέγχου εδώ και 24 μήνες. Το φορτίο που μπορεί να είχε το πλοίο είναι η αιτία για την οποία η ΕΥΠ ασχολείται με την υπόθεση, ενώ η έρευνα θα επεκταθεί και στο δρομολόγιο του πλοίου κυρίως μάλιστα στον πραγματικό προορισμό του. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως σε έλεγχο που είχε γίνει στη Βουλγαρία είχαν διαπιστωθεί διάφορες παρατυπίες με πιο σημαντικής τις παράνομες εγγραφές στο βιβλίο του πετρελαίου.

Αυτό σημαίνει πως έκανε ακαταχώρητα δρομολόγια που ερμηνεύεται ως μια ισχυρή ένδειξη πως εμπλέκεται σε υποθέσεις λαθρεμπορίου.

Τις υπόνοιες αυτές των ελληνικών Αρχών έρχεται να συμπληρώσει το γεγονός πως ο διασωθείς μεταξύ όσων είπε ήταν πως ο τελικός προορισμός του πλοίου δεν ήταν η Κωνσταντινούπολη, καθώς εκεί θα έκαναν μια στάση για ανεφοδιασμό.Εφόσον το ενδεχόμενο του λαθρεμπορίου ισχύει, πιθανόν να συνδέεται και με το γεγονός ότι το πλήρωμα, ακολουθώντας τις οδηγίες της πλοιοκτήτριας εταιρείας, δεν ζήτησε βοήθεια το Σάββατο, παρά το γεγονός ότι το πλοίο παρουσίαζε εισροή υδάτων. Αντίθετα, το έπραξε μόλις λίγη ώρα πριν τη βύθισή του.

Να σημειωθεί πως στην ίδια ναυτιλιακή εταιρεία ανήκε και το Manassa Rose, το οποίο βυθίστηκε και αυτό στον κόλπο της Κισάμου στην Κρήτη τον Ιανουάριο του 2022, με τις αρχές να σχηματίζουν τότε δικογραφία σε βάρος μελών του πληρώματος για πρόκληση ναυαγίου, αλλά και μεταφορά λαθραίων καπνικών προϊόντων.

 

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…