Newsroom

Newsroom

Ναυάγιο στη Μυτιλήνη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που βυθίζεται το Raptor

Τα κύμματα δείχνουν να «καταπίνουν» αργά και βασανιστικά τον σκελετό του πλοίου.

656479217ea41

Τουρκική ιστοσελίδα έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή που βυθίζεται το πλοίο Raptor, στα ανοιχτά της Μυτιλήνης.

Υπενθυμίζεται πως το φορτηγό πλοίο Raptor που μετέφερε αλάτι, είχε σαλπάρει από το λιμάνι Al Dekheila της Αιγύπτου με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Είχε κατασκευαστεί το 1984, ενώ είχε μήκος 106 μέτρα.

Στο παρακάτω βίντεο-ντοκουμέντο παρακολουθούμε την άνιση μάχη που δίνει το πλοίο Raptor με τα κύματα πριν βυθιστεί στο Βόρειο Αιγαίο.

Το πλοίο φαίνεται να παλεύει να μείνει στην επιφάνεια, τη στιγμή που η πρύμνη του έχει ήδη βυθιστεί ενώ παράλληλα έχει εκπέμψει «MAYDAY».

Δείτε το βίντεο:

Αναγνωρίστηκε η σορός από το πλοίο Raptor – Ανήκει σε Αιγύπτιο ναύτη

Αναγνωρίστηκε η σορός που εντοπίστηκε χθες από παραπλέον πλοίο στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λέσβου, όπου βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο RAPTOR. Πρόκειται για Αιγύπτιο ναύτη, μέλος του πληρώματος του πλοίου.

Διαβάστε επίσης: Ναυάγιο στη Λέσβο: Εντοπίστηκε νεκρός ναυτικός – 12 πλέον οι αγνοούμενοι

Χθες στο σημείο του ναυαγίου εντοπίστηκε και περισυνελέγη σώος, από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, επίσης ένας αιγύπτιος ναυτικός, μέλος του πληρώματος, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 μελών του φορτηγού πλοίου παραμένουν άκαρπες. Στις έρευνες επιχειρούν δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος, μία φρεγάτου του Πολεμικού Ναυτικού και τέσσερα παραπλέοντα πλοία. Επίσης, στο σημείο επιχειρεί από αέρος ένα ελικόπτερο του ΛΣ, ενώ θα συμμετάσχει και αεροσκάφος της FRONTEX.

Στο RAPTOR επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα, (ένα Ινδός ένδεκα Αιγύπτιοι και δύο υπήκοοι Συρίας) και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Ο πλοίαρχος του bulk carrier είχε δηλώσει μηχανική βλάβη και πιθανόν να υπήρξε μικρή εισροή υδάτων στα αμπάρια με μετατόπιση του φορτίου που είχε ως αποτέλεσμα το πλοίο να πάρει κλίση και να βυθιστεί.​

Πήρε κλίση λόγω εισροής υδάτων

Όλα άρχισαν το πρωί της Κυριακής όταν ο καπετάνιος ανέφερε μηχανική βλάβη στο θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Σύμφωνα με τον πλωτάρχη Νικόλαο Αλεξίου, εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, στο σημείο που βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο με τους αλλοδαπούς ναυτικούς επικρατούσαν βόρειοι, βορειοδυτικοί άνεμοι 9 μποφόρ με ύψος κύματος 4,5 μέτρα. Μετά από περίπου 1 – 1,5 ώρα ο καπετάνιος δήλωσε ότι το πλοίο έχει πάρει κάποια κλίση και τότε εξέπεμψαν το σήμα κινδύνου.

Η κινητοποίηση από την πρώτη στιγμή ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα τρεις ώρες μετά, να εντοπιστεί μέλος του πληρώματος.

Ο Αιγύπτιος ναυτικός εντοπίστηκε από το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού πάνω σε ένα βαρέλι να φέρει ελαφρά τραύματα στο κεφάλι.

Λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ της Κυριακής έφτασε στο λιμάνι της Μυτιλήνης η σορός που περισυνελέγη από το Λιμενικό Σώμα στο σημείο που βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο «Raptor».

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

ματι

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

Την ενοχή συνολικά έξι από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους για την τραγωδία στο Μάτι αποφάσισε…

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

dimitrakopoulos

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

Τι είπε ο δικηγόρος του γιατρού του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου σχετικά με τις καταγγελίες…

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

InCollage 20240429 084149256

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

«Πριν από δύο χρόνια ο κύριος Ψινάκης φέρθηκε απρεπώς εναντίον του προσώπου και της αξιοπρέπειάς…