Newsroom

Newsroom

NATO: Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν σε διάλογο

«Οι δύο σύμμαχοι συμφώνησαν να εισέλθουν σε τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ», διαμηνύει ο Στόλτενμπεργκ

AP 19283629705864

Με ανάρτηση του στα social media ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Σόλτενμπεργκ ανακοίνωσε ότι Αθήνα και Άγκυρα συμφώνησαν για έναρξη διαλόγου σε επίπεδο διπλωματών μέσα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για όλα τα θέματα ασφάλειας στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Πρόκειται για τελευταία εξέλιξη η οποία έρχεται μετά και την τηλεδιάσκεψη Μέρκελ Ερντογάν λίγο νωρίτερα και ο ΓΓ του ΝΑΤΟ την χαρακτήρισε ως σημαντικό βήμα για την ασφάλεια στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και τόνισε ότι ό΄λες οι χώρες του ΝΑΤΟ υποστηρίζουν θερμά την έναρξη του διαλόγου ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία με όλες τους τις δυνάμεις.

«Μετά τις συζητήσεις μου με τους ηγέτες της Ελλάδας και της Τουρκίας, οι δύο σύμμαχοι συμφώνησαν να εισέλθουν σε τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ ώστε να αναπτύξουν μηχανισμούς αποκλιμάκωσης και να μειώσουν τον κίνδυνο επεισοδίων και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει στην ανάρτησή του στο twitter ο Στόλτενμπεργκ.

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε βιντεοσυνομιλία με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο να τίθεται επί τάπητος.

Σύμφωνα με το CNN Turk, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός προς την Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο το γεγονός πως ορισμένες χώρες υποστηρίζουν την Ελλάδα, η οποία, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, εμφανίζει «εγωιστική και άδικη συμπεριφορά».

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…