Newsroom

Newsroom

Να μην αναρτώνται στο Διαδίκτυο τα "πόθεν έσχες" τους ζητούν οι εισαγγελείς

Λόγους ασφάλειας επικαλείται η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας προκειμένου να τεκμηριώσει την άρνηση της να αναρτώνται στο διαδίκτυο τα «πόθεν έσχες»…

diki1

Λόγους ασφάλειας επικαλείται η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας προκειμένου να τεκμηριώσει την άρνηση της να αναρτώνται στο διαδίκτυο τα «πόθεν έσχες» δικαστών και εισαγγελέων.

Συγκεκριμένα η Ένωση με επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντ. Ρουπακιώτη υπογραμμίζει ότι η έκθεση σε «δημόσια θέα» των ονομάτων των συγγενικών προσώπων, των διευθύνσεων κατοικίας και των τραπεζικών μας λογαριασμών δημιουργεί σοβαρότατους κινδύνους ασφάλειας για τους δικαστικούς λειτουργούς και τις οικογένειές τους και επιπλέον δίνει την «ευκαιρία τέλεσης ποινικών αδικημάτων σε κάθε κακόβουλο τρίτο».

Παράλληλα, η Ένωση τάσσεται υπέρ της ίδρυσης Δικαστικής Αστυνομίας, κάτι όμως που είναι ανέφικτο υπό τις παρούσες οικονομικές συγκυρίες, όπως η ίδια επισημαίνει.

Για το λόγο αυτό οι εισαγγελείς προτείνουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να δημιουργηθούν δύο ειδικά προανακριτικά τμήματα στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Αθηνών και Θεσσαλονίκης, τα οποία θα στελεχωθούν με αστυνομικούς και εξειδικευμένους υπαλλήλους με απόσπαση από κρατικές υπηρεσίες.

Τέλος ζητεί να αυξηθούν κατά 11 οι θέσεις των αντεισαγγελέων Εφετών στις μεγαλύτερες Εισαγγελίες Εφετών της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά), όπως επίσης να αυξηθεί κατά 16 και ο αριθμός των εισακτέων υποψηφίων εισαγγελέων στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.

Δήλωση για το θέμα έκανε ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Καρχιμάκης: «Οι έλληνες δικαστές-θεματοφύλακες της διαφάνειας δεν μπορούν να απαιτούν απόκρυψη των περιουσιακών τους στοιχείων και των καταθέσεων τους»


Zantac: 89χρονη διεκδικεί αποζημίωση 640 εκατ. από φαρμακευτικές – Πρώτη δίκη στις ΗΠΑ, συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο

AP19273687873353

Zantac: 89χρονη διεκδικεί αποζημίωση 640 εκατ. από φαρμακευτικές – Πρώτη δίκη στις ΗΠΑ, συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο

Oι εταιρείες γνώριζαν ότι το δραστικό συστατικό του Zantac, η ρανιτιδίνη, θα μπορούσε να μετατραπεί…

Σέρμπος: Σάλος με τις δηλώσεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ – «Σας επιτρέψαμε να κυβερνήσετε 4 χρόνια…» (video)

6189189

Σέρμπος: Σάλος με τις δηλώσεις του για τον ΣΥΡΙΖΑ – «Σας επιτρέψαμε να κυβερνήσετε 4 χρόνια…» (video)

Μαθήματα ιστορίας και πολιτικής φαίνεται πως χρειάζεται ο Σωτήρης Σέρμπος της ΝΔ