Newsroom

Newsroom

Να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία συνιστά σε βουλευτές το Βερολίνο

Οι απειλές σε γερμανούς βουλευτές τουρκικής καταγωγής που είχαν ψηφίσει υπέρ της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, οδήγησαν το γερμανικό ΥΠΕΞ να του προειδοποιήσει να αποφύγουν ταξίδια στην Άγκυρα επειδή το Βερολίνο «δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά τους».

575c4b771dc524405b8b47e3

Οι βουλευτές τουρκικής καταγωγής είχαν βρεθεί στο στόχαστρο τούρκων αξιωματούχων, και του ίδιου του προέδρου Ερντογάν. Μάλιστα, την Παρασκευή, ο πρόεδρος της γερμανικής Βουλής χαρακτήρισε «ηθικά υπεύθυνους» τους τούρκους αξιωματούχους, για τις προσωπικές απειλές που δέχονται οι βουλευτές με τουρκική καταγωγή, μετά την στοχοποίησή τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως οι γερμανοί βουλευτές τουρκικής καταγωγής πρέπει να υποβληθούν σε αιματολογικές εξετάσεις και τους κατηγόρησε ότι είναι τρομοκράτες με «μολυσμένο αίμα».

Όπως αναφέρει το Spiegel, το υπουργείο Εξωτερικών συμπέρανε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των βουλευτών. «Είναι αδιανόητο να ξέρουμε ότι δεν είναι δυνατόν να πάμε εκεί προς το παρόν» δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης Αϊντάν Εζογκούζ, γερμανός Επιτετραμμένος Eνσωμάτωσης, ενώ αρκετοί βουλευτές τουρκικής καταγωγής ακύρωσαν τα ταξίδια τους στην Τουρκία. 

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

tanks israel

Τελεσίγραφο του Iσραήλ: Μια εβδομάδα προθεσμία στη Χαμάς για τους ομήρους αλλιώς επιτίθεται στη Ράφα

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απειλεί εδώ και μήνες να εισέλθει στη Ράφα.