Newsroom

Newsroom

Να "μαζέψει" τον Τατούλη καλεί ο δήμαρχος Καλαμάτας τον πρωθυπουργό

Ελευθερία

tatoulis

Εκκληση απεύθυνε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να «μαζέψει» τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, σε θέματα όπως η διαχείριση των σκουπιδιών, η κατανομή των πιστώσεων του ΕΣΠΑ, αλλά και το αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, όπως αποκαλύπτει σήμερα Δευτέρα η μεσσηνιακή εφημερίδα “Ελευθερία“.

Η έμμεση, αλλά σαφέστατη, αυτή έκκληση, έγινε στην ομιλία του Π. Νίκα -το Σάββατο το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο, μετά την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας-, μέσω της κάθε άλλο παρά τυχαίας αναφοράς του δημάρχου, αφ’ ενός στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την μεσσηνιακή του καταγωγή και αφ’ ετέρου στους χειρισμούς του -μη κατονομασθέντα- περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη στα θέματα της διαχείρισης των σκουπιδιών, αλλά και της διανομής των πιστώσεων του ΕΣΠΑ.

Ο δήμαρχος, ξεκινώντας την τρίτη θητεία του στο τιμόνι του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, εκθείασε τη συνδρομή του πρωθυπουργού σε κρίσιμα για τη Μεσσηνία θέματα, ενώ την ίδια στιγμή επέκρινε με δριμύτητα -αποφεύγοντας να κατονομάσει, ωστόσο,- όσους “επιλέγουν να μη μιλούν όταν πλήττονται τα συμφέροντα των πολιτών, όπως λόγου χάριν ο σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ο οποίος δεν συμφέρει τους πολίτες”, καθώς επίσης και τον “πελατειακό τρόπο διανομής των πιστώσεων του ΕΣΠΑ”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

“Ο δήμαρχος δεν είναι υπάλληλος κανενός, είτε κυβερνήσεων, είτε Περιφερειών, είτε άλλων φορέων” παρατήρησε συνεχίζοντας ο Π. Νίκας, κάνοντας μία ακόμα έμμεση επικριτική αναφορά στη σχέση που επιχειρεί να καλλιεργήσει η διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τους πρωτοβάθμιους αιρετούς.

 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…