Να διεκδικήσουμε από την ΕΕ ουσιαστική στήριξη – Να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Βολές σε κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και Τουρκία εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την προσφυγική/μεταναστευτική κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA. 

4952601

Η επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού στο Mega και στο κεντρικό δελτίου του καναλιού έγινε σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα. Ο Αλέξης Τσίπρας κλήθηκε να απαντήσει στα πυρά της Ν.Δ. ότι «είναι εξαφανισμένος» λέγοντας πως «είναι αστείο πηγές του κυβερνώντος κόμματος να βγάζουν ανακοινώσεις» και στρέφοντας τα βέλη του στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας είπε: «Πρωθυπουργός δεν είμαι πια εγώ, αλλά δυστυχώς είναι ο Κ. Μητσοτάκης». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ευχήθηκε «τούτες τις κρίσιμες ώρες το κυβερνών κόμμα να επιδείξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

O Aλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις μέρες και τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση του 2015, όπου επεσήμανε ότι τότε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έρχονταν στην Ελλάδα «από τα νησιά μας γιατί ήταν κλειστός ο Έβρος. Κλείσαμε τον Έβρο χωρίς τυμπανοκρουσίες και με αποτελεσματικότητα».

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε «από τη στιγμή που υπάρχει μαζική απόπειρα εισροής στη χώρα κάθε κυβέρνηση θα έκανε» αυτό που έκανε η σημερινή. 

Αναφερόμενος στα «λάθη, τις αστοχίες και την έλλειψη στρατηγικής της κυβέρνησης στο προσφυγικό», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι τους επτά μήνες που κυβερνά η ΝΔ «το προσφυγικό χειροτέρεψε. Αφήσαμε τη Μόρια με 5.600 ανθρώπους και ήταν η “ντροπή της Ευρώπης” και σήμερα έχει 25.000». Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “μόλις ανέλαβε απέσυρε δυνάμεις από τον Έβρο και τους μετέφερε στα Εξάρχεια”.  Ο πρώην πρωθυπουργός, τόνισε πως «η Ελλάδα οφείλει να διεκδικήσει από την ΕΕ ουσιαστική στήριξη» και υπογράμμισε πως «το κρίσιμο σήμερα δεν είναι τόσο να αντιπαρατεθούμε μεταξύ μας όσο να συνειδητοποιήσουμε ότι βρισκόμαστε απέναντι σε μια γεωπολιτική απειλή από την πλευρά της Τουρκίας», ενώ  εμφανίστηκε διατεθειμένος να βάλει πλάτη «αν υπάρξει ένα σοβαρό σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών και μετεγκατάστασης των προσφύγων στην υπόλοιπη χώρα» εκφράζοντας την ανησυχία πως οι πολιτικές που ακολουθούνται μας οδηγούν σε αδιέξοδο. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στα πρόσφατα επεισόδια στην Λέσβο και στην Χίο αποδοκιμάζοντας τις συμπεριφορές και από τις δύο πλευρές, και τις υπερβολές των δυνάμεων της Αστυνομίας αλλά και από τους κατοίκους. Αυτά θα πρέπει να μείνουν εδώ και να μην διεισδύσουν στο μεδούλι της ελληνικής κοινωνίας”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε και για την επιστροφή του στο Mega λέγοντας:  

«Χαίρομαι που είμαι εδώ μαζί σας. Να ευχηθώ καλή επιτυχία. Έχει περάσει πολύς ο χρόνος από τότε που ήρθα ξανά στο Mega το οποίο τούτη τη φορά έχει κάτι που δεν είχε το προηγούμενο κανάλι: Άδεια λειτουργίας. Και αυτό είναι μια κατάκτηση να υπάρχουν κανόνες, να μην εκπέμπει κανένας παράνομα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…