Newsroom

Newsroom

Ν. Ρουμπινί: “Η κυβέρνηση Σαμαρά απειλείται με κατάρρευση”

Πιθανή κατάρρευση της κυβέρνησης Σαμαρά, εκτιμά ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, σχολιάζοντας τα πολιτικά ρίσκα που επιφυλάσσει το φθινόπωρο για…

Πιθανή κατάρρευση της κυβέρνησης Σαμαρά, εκτιμά ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, σχολιάζοντας τα πολιτικά ρίσκα που επιφυλάσσει το φθινόπωρο για την Ευρωζώνη.

“Η κυβέρνηση της Ελλάδας, είναι επίσης πολύ πιθανό να καταρρεύσει ενώ οι πολιτικές εντάσεις μπορεί να ανεβούν και άλλο σε Ισπανία και Πορτογαλία», υποστηρίζει ο Ρουμπινί.

Συγκεκριμένα, σε άρθρο του με τίτλο, “το γνωστό άγνωστο φθινόπωρο”, ο Ρουμπινί αναφέρεται αναφέρεται στην πολιτική αστάθεια που επικρατεί στο εσωτερικό της Ευρωζώνης αλλά και στον Λευκό Οίκο.

Σε ότι αφορά τις γερμανικές εκλογές, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει μία κυβέρνηση συνασπισμού της Μέρκελ. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, επισημαίνει ότι οι τωρινές γερμανικές πολιτικές όσον αφορά την κρίση στην Ευρωζώνη δεν πρόκειται να αλλάξουν, παρά το γεγονός ότι υπάρχει κόπωση στην περιφέρεια από την συνεχή λιτότητα, αλλά και στον πυρήνα της από τα συνεχή πακέτα διάσωσης.

Κατάρευση όμως βλέπει και στην Ιταλία, με το ενδεχόμενο να γίνουν και πάλι εκλογές, μετά την παραίτηση του Μπερλουσκόνι, όπως επίσης σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία.

Αποθαρρυντικές είναι όμως και οι προβλέψεις του κ. Ρουμπινί και για τις ΗΠΑ. Ο Ρουμπινί βλέπει πολιτική αστάθεια λόγω του χρέους της, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ακόμη και πτώση της κυβέρνησης ο Μπαράκ Ομπάμα δε συμφωνήσει για τον προϋπολογισμό της χώρας.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…