Newsroom

Newsroom

Ν. Παππάς: “Δε θα υπάρξει περαιτέρω λιτότητα”

«Δεν υπάρχει καμία νομιμοποιητική βάση για κάτι τέτοιο» ξεκαθαρίζει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής

57f774fa1dc524980e8b46ac

Σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα, ο Νίκος Παππάς δήλωσε ότι «η χώρα βαδίζει συντεταγμένα προς την ομαλότητα, κερδίζει συμμάχους, πείθει και θα συνεχίσει με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, για την οποία μπορεί ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα πολιτικής συμφωνίας να γίνει στο Eurogroup της Δευτέρας».

Υπογράμμισε ότι μόνο όσοι κινούνται από πολιτική σκοπιμότητα δεν αναγνωρίζουν ότι η χώρα βρίσκεται σε φάση σταθεροποίησης. Ακόμα, έκανε λόγο για κάποιους εταίρους «οι οποίοι δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα, πως δηλαδή μια αριστερή προοδευτική κυβέρνηση είναι αυτή που βγάζει την χώρα από την κρίση», αλλά και για κάποιους «εμπαθείς αντιπολιτευόμενους», οι οποίοι, όπως είπε, «ακόμα και στο εξωτερικό αρνούνται πεισματικά να βάλουν έστω και μία φορά την φανέλα της εθνικής Ελλάδος και φοράνε την φανέλα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις, είπε ότι «μας απασχολούν όσο λίγο έχουν σχέση με την αλήθεια» και πρόσθεσε ότι «υπερτιμάται η δυνατότητά τους να δημιουργήσουν κλίμα».

Τα σενάρια των πρόωρων εκλογών συμπλήρωσε, «πάνε χέρι – χέρι με αυτού του τύπου, των εντός εισαγωγικών δημοσκοπήσεων, οι οποίες προσπαθούν και νομίζουν ότι θα διαμορφώσουν ένα κλίμα τετελεσμένων».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σημείωσε ότι για το 2016 η χώρα θα γράψει ανάπτυξη 0,3% ή 0,4% και πλεόνασμα άνω του 2%, την στιγμή που ο στόχος ήταν στο 0,5%.

Τέλος επισήμανε ότι «από την αρχή του 2015 μέχρι τώρα, έχουμε αύξηση της απασχόλησης έως 240.000 θέσεις εργασίας, η βιομηχανική παραγωγή έχει αυξηθεί κατά 2,3%, την στιγμή που ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στο 0,6%, οι εξαγωγές της χώρας αυξήθηκαν κατά 12%, οι επενδύσεις κατά 10% και ο τουρισμός πάει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να έχει αντίστοιχη αύξηση με αυτή που είχαμε πέρυσι».

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…