Ν. Κακλαμάνης: Θα πάμε σε τρίτες εκλογές αν το ΠΑΣΟΚ δε δεχτεί τον Μητσοτάκη για πρωθυπουργό

Ανοιχτό το ενδεχόμενο των τρίτων εκλογών για τον Νικήτα Κακλαμάνη

kaklamanis nikitas

Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί προχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος μίλησε ανοιχτά για το ενδεχόμενο η χώρα να οδηγηθεί και σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση αν κερδίσει η ΝΔ και ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν κάνει πίσω από την άρνησή του να δεχτεί τον Κ. Μητσοτάκη για πρωθυπουργό.

Όπως είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Δημοκρατία, «εάν ο κ. Ανδρουλάκης εμμείνει στον απαράδεκτο πολιτικά όρο να μην είναι πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τότε εκ των πραγμάτων θα πάμε σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση, που όμως θα τη χρεωθεί το ΠΑΣΟΚ».

Μάλιστα τόνισε ότι θεωρεί «από δύσκολο έως αδύνατο» το να κάνει πίσω το ΠΑΣΟΚ από τις γραμμές που έχει χαράξει σε σχέση με το πρόσωπο του πρωθυπουργού σε περίπτωση συγκυβέρνησης.

«Το ζήτημα δεν είναι μόνο αριθμητικό. Θα πρέπει και το ΠΑΣΟΚ να κάνει πίσω από τις σκληρές γραμμές που έχει χαράξει. Το θεωρώ από δύσκολο έως απίθανο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πάντως σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας για τη ΝΔ, τόνισε ότι εκτιμά πως η αυτοδυναμία είναι εφικτός στόχος για το κόμμα του στις δεύτερες εκλογές.

«Ο εκλογικός στόχος είναι ένας: ισχυρή και αυτοδύναμη Ν.Δ. Για αυτόν τον στόχο δίνουμε τον αγώνα μας. Θα σας πω την προσωπική μου εκτίμηση για τη δεύτερη κάλπη, καθώς οι συνθήκες φαίνεται να οδηγούν εκεί. Θεωρώ ότι είναι εφικτή η αυτοδυναμία. Οχι εύκολη αλλά εφικτή», τόνισε.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη