Μυτιλήνη: Συμπλοκές μεταξύ μεταναστών και προσφύγων

Συμπλοκές ανάμεσα σε μετανάστες και πρόσφυγες σημειώθηκαν το απόγευμα στον καταυλισμό Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη.

cover
NewsRoom 15/06/2015 | 22:21

Συμπλοκές ανάμεσα σε μετανάστες και πρόσφυγες σημειώθηκαν το απόγευμα στον καταυλισμό Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη.

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες όλων των εθνικοτήτων εγκατέλειψαν νωρίς σήμερα το απόγευμα τον καταυλισμό στον Καρά Τεπέ του νησιού, με προορισμό το λιμάνι της πόλης, διεκδικώντας την άμεση έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών και την αναχώρηση τους από το νησί.

Οι συμπλοκές ξεκίνησαν μεταξύ Σύρων και Αφγανών, με τους μεν να κατηγορούν τους δε για προνομιακή μεταχείριση κατά την αποχώρηση, το Σαββατοκύριακο, από τη Μυτιλήνη των 1.800 ατόμων στην πλειοψηφία τους Σύρων.

Από τις συμπλοκές υπήρξαν ελαφροί τραυματισμοί ενώ γυναικόπαιδα πανικόβλητα προσπαθούσαν να προστατευτούν.

Τα δυο στελέχη του Λιμενικού Σώματος που βρισκόταν στον καταυλισμό προσπαθώντας να επιβάλουν τη τάξη στους περίπου 1.400 ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί, κλείστηκαν στο κοντέινερ όπου στεγάζονται. Λίγο αργότερα, στον χώρο επενέβη η Ομάδα Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος για την αποκατάσταση της τάξης. 

Στη συνέχεια, εκατοντάδες άνθρωποι κατέβηκαν με πορεία στο λιμάνι, όπου δυνάμεις του Λιμενικού τους κατεύθυνε στον περίβολο του εμπορικού λιμανιού, ενώ με κλούβα τους μπλόκαραν τη δίοδο προς την Προκυμαία.

Σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης, ξεκίνησε η σταδιακή διοχέτευση φυγάδων προς το Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια, ώστε να τους εκδοθεί το απαραίτητο για να αναχωρήσουν ταξιδιωτικό έγγραφο.