"Μύλος" στο υπουργείο Δικαιοσύνης με παραιτήσεις Αρεοπαγιτών και έρευνα για την Κουτζαμάνη

Σοβαρό πρωτοφανές νομικό θέμα έχει προκύψει στο χώρο της Δικαιοσύνης που αφορά παραιτήσεις Αρεοπαγιτών οι οποίες όμως ανακλήθηκαν από τους ενδιαφερόμενους.

573df1bd1dc524976b8b5275

Συγκεκριμένα, μετά την ανακοίνωση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου πέντε τουλάχιστον Αρεοπαγίτες κατέθεσαν τις παραιτήσεις τους προκειμένου να αποφύγουν τη μείωση των συντάξεων τους από τη στιγμή που θα ετίθετο σε ισχύ το νέο νομοσχέδιο.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος υπέγραψε τα προεδρικά διατάγματα με τα οποία γίνονταν αποδεκτές αυτές οι παραιτήσεις.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, τα προεδρικά διατάγματα έπρεπε να προωθηθούν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε να δημοσιευτούν στο ΦΕΚ. Στο μεσοδιάστημα και αφού είχε σημειωθεί η καθυστέρηση ημερών στην προώθηση των προεδρικών διαταγμάτων, οι Αρεοπαγίτες ανακάλεσαν τις παραιτήσεις τους.

Το μοναδικό ερώτημα που προκύπτει στην υπόθεση δεν είναι γιατί ανακάλεσαν οι δικαστές ανάμεσα στους οποίους και ο πειθαρχικά ερευνώμενος Νίκος Λεοντής, αλλά τί τελικώς θα ισχύσει νομικά.

Από τη μια πλευρά, οι παραιτήσεις είναι αποδεκτές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά από την άλλη δεν έχουν δημοσιευτεί όπως ορίζει ο νόμος στο ΦΕΚ.

Πηγές στο υπουργείο Δικαιοσύνης «δείχνουν» τον υπουργό Νίκο Παρασκευόπουλο ως υπεύθυνο για αυτές τις καθυστερήσεις σχολιάζοντας μάλιστα πως συχνά εμφανίζει ολιγωρία σε θέματα που απαιτούν άμεσες αποφάσεις και άπτονται μάλιστα της κάθαρσης στη Δικαιοσύνη.

Σοβαρό επίσης θέμα υπάρχει με την καθυστέρηση και την ολιγωρία που επιδεικνύεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο θέμα της αναφοράς του εισαγγελέα Εφετών Γιάννη Αγγελή, ο οποίος με συγκεκριμένα στοιχεία κατέδειξε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη αλλά και πέντε ακόμα εισαγγελείς ως εμπλεκόμενους στην προσπάθεια κάλυψης της έρευνας για τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος είναι ο μοναδικός αρμόδιος σύμφωνα με το Νόμο να δώσει εντολή για πειθαρχική έρευνα σε θέματα που αφορούν ανώτατους δικαστικούς ή εισαγγελείς.

Ως το απόγευμα, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν μπορούσε να μας δοθεί καμία σίγουρη απάντηση για το εάν ο Υπουργός έχει διατάξει έρευνα για όσα καταγγέλλει ο εισαγγελέας Γιάννης Αγγελής.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη