My name is Plevris, Thanos Plevris

Ναι για εσάς είναι εχθρικό έδαφος τα Εξάρχεια, κύριε Πλεύρη

4650778

Ως άλλος πράκτωρ 007, ο κύριος Πλεύρης κατάφερε να πλησιάσει την πλατεία Εξαρχείων τα ξημερώματα μιας ζεστής μέρας του Ιουλίου.

Επιλέγοντας την ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής και την οπαδοποίηση των ψηφοφόρων ο κύριος Θάνος Πλεύρης σκέφτηκε προεκλογικά να κάνει μια guest εμφάνιση κηρυγματικού χαρακτήρα στην πλατεία Εξαρχείων. Σε μια ξέφρενη στιγμή πολιτικής νηφαλιότητας ο υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε, χαμηλόφωνα, πως το άβατο της πλατείας θα σπάσει και πως αυτή σύντομα θα περάσει στα χέρια των κατοίκων της.

Πραγματικά μου θύμισε περιπτώσεις Παναθηναϊκών ή Ολυμπιακών (αλλά και των υπολοίπων οπαδών) που προσπαθούν να βγάλουν φωτογραφία με πράσινο ή κόκκινο μπλουζάκι αντίστοιχα στην περιοχή του αντιπάλου. Βέβαια μειώνω τους οπαδούς συγκρίνοντάς τους με τον κύριο Πλεύρη. Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη.

Κύριε Πλεύρη δε θα παραδώσετε εσείς την πλατεία στους κατοίκους της. Είναι πιο ηθικά νόμιμο, αλλά και σίγουρα πιο πιθανό, να παραδώσει η πλατεία εσάς στους προοδευτικούς κατοίκους αυτής της χώρας. Αυτούς που δεν ανέχονται από έναν πολιτικό να θεωρεί λύση τον πυροβολισμό εναντίον μεταναστών που προσπαθούν να μπουν στην ελληνική επικράτεια για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και από τη φτώχεια. Γιατί αυτό δήλωνε στο Twitter ο κύριος Πλεύρης πριν κάποια χρόνια.

Και αν ήσασταν όντως καταδρομέας όπως υποστηρίζετε, θα γνωρίζατε πως κύρια αρχή του στρατιωτικού, πόσο μάλλον του καταδρομέα, είναι πως δεν πυροβολεί άοπλους αμάχους. Αλλά η επιλεκτική σας μνήμη σας έκανε να διατηρήσετε μόνο τις καταδρομικές ικανότητες διείσδυσης σε εχθρικό έδαφος. Σε αυτό τα καταφέρνετε καλά απ’ ότι φαίνεται. Αρκεί να είναι ξημερώματα, κατακαλόκαιρο και να κάνετε το κήρυγμά σας ψιθυριστά έτοιμος για τρέξιμο.

Ναι για εσάς είναι εχθρικό έδαφος τα Εξάρχεια, κύριε Πλεύρη. Και για όλους τους ρατσιστές και τους ακροδεξιούς. Και για κακή σας τύχη έτσι θα παραμείνει. Οι υπόλοιποι κάτοικοι των Αθηνών, ξέρουμε ότι μπορούμε να περνάμε από την πλατεία χωρίς να ψιθυρίζουμε και όχι επειδή είμαστε αναρχικοί, αλλά επειδή σεβόμαστε την επαναστατικότητα μιας κοινωνίας που βράζει και φλέγεται.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη