Newsroom

Newsroom

Μ.Στεφανάκης για δολοφονία Φαίης: "Άνανδρος ο γιός μου…"

Με την κατάθεση του πατέρα του κατηγορούμενου Βαγγέλη Στεφανάκη συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία της καλλονής Φαίης Μπάχλα, τον…

faihdikh 591 355

Με την κατάθεση του πατέρα του κατηγορούμενου Βαγγέλη Στεφανάκη συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία της καλλονής Φαίης Μπάχλα, τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μάκρη. “Ήταν ατύχημα ο θάνατος της Φαίης. Με μια σφαλιάρα πήρε μία στροφή και χτύπησε στον προφυλακτήρα”, υποστήριξε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο Μανώλης Στεφανάκης, πατέρας του βασικού κατηγορούμενου στη δίκη για τη δολοφονία της νεαρής κοπέλας, από τον Βαγγέλη Στεφανάκη. Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας ανέφερε πως ο γιος του αγαπούσε την Φαίη και απέδωσε το θάνατό της σε ατύχημα και όχι στα χτυπήματα του γιου του.

“Ο γιος μου ήταν φωνακλάς και υπερκινητικός, όχι όμως επιθετικός…”

“Η Μαριαλένα έφερνε το γιο μου σπίτι και τον περίμενε κάποιες φόρες. Η σχέση τους ήταν φιλική. Όταν όμως εμφανίστηκε η Φαίη, η Μαριαλένα δεν εμφανίστηκε ξανά στο σπίτι μας”, είπε ο Μ. Στεφανάκης και πρόσθεσε: “Ο γιος μου ήταν φωνακλάς και υπερκινητικός, όχι όμως επιθετικός. Εγώ ήθελα να βρει μόνιμη δουλειά για να παντρευτεί με τη Φαίη”. Ο ίδιος, μάλιστα μιλώντας για τη σχέση του γιου του με το θύμα ανέφερε: “Η Φαίη τον είχε σούζα. Του μίλαγε και πετάγονταν πάνω. Αυτή τη κοπέλα την είχε στα όπα – όπα. Την είχα δει μια φορά να κουτσαίνει και τη ρώτησα τι συμβαίνει και μου είπε ότι έπεσε από τη σκάλα”. Για τον χαρακτήρα του γιου του ο Μανώλης Στεφανάκης ανέφερε ότι ήθελε να γίνει μανεκέν και πως δούλευε όπου έβρισκε μεροκάματα για να βγάλει τη βενζίνη και τα ατομικά του έξοδα. 
Σε ότι αφορά το λόγο του καβγά που είχε ο κατηγορούμενος με το θύμα ο Μανώλης Στεφανάκης σημείωσε ότι: “Άκουσα ότι η Μαριαλένα πήρε το Βαγγέλη και του είπε: “Με αυτή τη μισοριξιά τα έχεις που έχει πάει με τους φίλους σου; Τότε εκείνος πήρε τη Φαίη τηλέφωνο και της το είπε. Εκείνη με τη σειρά της πήρε την αδερφή της και η Μαριαλένα της είπε ότι έχει πάει με το Βαγγέλη παραπάνω από μία φορά και ότι δεν μπορεί να είναι μέλι -γάλα όλα μεταξύ τους”.

“Άνανδρο που ο γιος μου χτύπησε τη Φαίη…”

Ο Μανώλης Στεφανάκης στην κατάθεσή του μίλησε για τον χαρακτήρα του γιού που ήθελε να γίνει μανεκέν, τη σχέση του με τις αδελφές Μπάχλα αλλά και τη νύχτα του περιστατικού. Όπως χαρακτηριστικά είπε: “μεγάλωσα τα παιδιά μου μαθαίνοντας τα να αγαπούν όλο τον κόσμο. Το σπίτι ήταν ανοιχτό για όλους. Πρώτα ήρθε η Μαρία Ελένη. Τον έφερνε με το αμάξι για να αλλάξει ρούχα και να πλυθεί. Τον περίμενε κάτω στο αυτοκίνητο και της είπα εγώ μια μέρα έλα πάνω κορίτσι μου. Μετά έφερε τη Φαίη. Την είχα δει περίπου 10 φορές. Συζητούσαμε να τους βοηθήσω να ξεκινήσουν κάτι στην Κρήτη που εχω κάτι γκαρσονιέρες. Σήκωσε το χέρι και χτύπησε ένα κοριτσάκι με άνανδρο τρόπο. Ένα μπιμπελό δεν το χτυπάς. Δεν το δέχομαι να σηκώσει χέρι ο γιος μου σε γυναίκα”.

“Θέλει να κάνει κόρη και να δώσει το όνομα της Φαίης…”

Όπως κατέθεσε μάλιστα ο Μανώλης Στεφανάκης ο γιος του αγαπούσε τόσο πολύ τη Φαίη και έχει μετανιώσει τόσο πολύ για ότι συνέβη που θέλει να κάνει μια κόρη για να της δώσει το όνομα της Φαίης. Αναφερόμενος στη Μαρία – Ελένη τόνισε ότι δεν γνώριζε ότι είχε συγγένεια με τη Φαίη, ενώ ερωτηθείς για το μοιραίο βράδυ του περιστατικού επισήμανε ότι ο γιος του δεν πήγε να παραδοθεί στις αρχές γιατί φοβόταν και ήταν τρομοκρατημένος. “Κοιμόταν σε παγκάκια. Μετά έμαθα ότι πήγε να εξομολογηθεί. Τον απειλούσαν ότι θα τον σκοτώσουν μέσα και έξω από τη φυλακή”, είπε ο ίδιος.

“Δεν έχει σχέση το παιδί μου με την Χ.Α”

Ερωτηθείς από παράγοντες της δίκης για τυχόν εμπλοκή του γιού του σε επεισόδια άλλα και τη ΧΑ ο ίδιος ανέφερε: “Ο γιος μου δεν είναι Χρυσή αυγή. Δεν ξέρει ποιος είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα ξέρει τι είναι Χρύση Αύγη; Είχε ένα επεισόδιο πριν από πέντε χρόνια με την αστυνομία. Τον κατηγόρησαν για αντίσταση κατά της αρχής”. “Είχε να πληρώνει το γυμναστήριο. Τα μπράτσα του ήθελε να τα φουσκώνει για τις κοπέλες. Έπαιρνε μια σκόνη για να φουσκώνει. Ο φαρμακοποιός μου είπε ότι την έπαιρνε κάθε πρωί και ότι ήταν πρωτεΐνη”, συμπλήρωσε ο πατέρας του Βαγγελη Στεφανακη. 

Παρούσα στο δικαστήριο είναι και η αδερφή της Φαίης που είναι επίσης κατηγορούμενη στην υπόθεση. Η δίκη συνεχίζεται.