Newsroom

Newsroom

Μπροστά σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ με δυναμική αυτοδυναμίας

Τη θέληση των Ελλήνων για ριζική αλλαγή στη χώρα μας, καταγράφει η πανελλαδική δημοσκόπηση της Public Issue για την “Αυγή”. Οι πολίτες εμπιστεύονται…

ekloges kalpes 5701 0

Τη θέληση των Ελλήνων για ριζική αλλαγή στη χώρα μας, καταγράφει η πανελλαδική δημοσκόπηση της Public Issue για την “Αυγή”. Οι πολίτες εμπιστεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή τον θεωρούν ελπίδα για το αύριο και για αλλαγή πολιτικής, προκειμένου να ξεφύγει η χώρα από τις μνημονιακές πολιτικές. Η εκτίμηση εκλογικής επιρροής δείχνει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. κατά 5 εκατοστιαίες μονάδες (35,5% έναντι 30,5%), ενώ η εκτίμηση για τις έδρες φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ στις 144 έναντι 81 της Δεξιάς. Αν και η ψαλίδα έχει μειωθεί από τις 8 στις 5 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, είναι τόσο μεγάλη η λαχτάρα των πολιτών για αλλαγή, που η παράσταση νίκης έχει διευρυνθεί και δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται συντριπτικά της Ν.Δ. (70% έναντι μόλις 16%).

Για την τρίτη θέση δίνουν μάχη Ποτάμι και ΚΚΕ με 7%, ενώ ανεβασμένη είναι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή. Ο Αλέξης Τσίπρας από το Αγρίνο τόνισε ότι όσο ισχυρότερη είναι η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ τόσο πιο ισχυρή θα είναι η διαπραγμάτευση με τους δανειστές και η εντολή του λαού για την εφαρμογή του προγράμματός του.

Προβάδισμα  δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ και οι υπόλοιπες δημοσκοπήσεις.

Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το Βήμα της Κυριακής ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,2% και ηγείται με 3,1 μονάδες, αυξάνοντας τη διαφορά από την προηγούμενη εβδομάδα. Η ΝΔ συγκεντρώνει το 28,1% και ακολουθούν το Ποτάμι με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, το ΚΚΕ με 4,9%, η Χρυσή Αυγή με 4,7%, οι ΑΝΕΛ με 2,7%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,7%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 3,6%, λευκό/άκυρο το 2,1% και η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 9,6%.

Σε δημοσκόπηση της Μetron Analysis, για τα Παραπολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 4,6 μονάδες και ποσοστό 35,4% έναντι 30,8% της ΝΔ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Ποτάμι με 7,1% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,4%, το ΚΚΕ με 5,1% και το ΠΑΣΟΚ με 4,2%. Οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν το όριο για την είσοδο τους στη Βουλή στο 3% και εκτός κοινοβουλίου μένουν το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου με 2,7%.

Στην δημοσκόπηση της Rass για λογαριασμό της εφημερίδας «Επένδυση», ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 3,8 μονάδες της ΝΔ και λαμβάνει ποσοστό 29,6%. Ακολουθεί η ΝΔ με 25,8% και το Ποτάμι με 6,1%. Το ΚΚΕ βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 5,2%. Η Χρυσή Αυγή λαμβάνει 5%, το ΠΑΣΟΚ 4,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,5% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2,1%.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη