Μπουρνούς: Σιωπή και κρυφτό από τον υφυπουργό Αθλητισμού

«Η κανονικότητα άργησε μια μέρα... και κάτι μήνες» σχολίασε σε.δήλωσή του ο Αναπληρωτής τομεάρχης Πολιτισμού για θέματα Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς, με αφορμή τα τεκταινόμενα τις τελευταίες ημέρες στον επαγγελματικό αθλητισμό.

Στη δήλωσή του ο Γ. Μπουρνούς αναφέρεται στην έξαρση φαινομένων οπαδικής βίας, με τελευταίο την δολοφονία οπαδού στη Θεσσαλονίκη, καθώς και αθλητικής λεκτικής βίας προερχόμενης από χείλη παραγόντων του αθλητισμού και ειδικότερα του επαγγελματικού.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση:

«Με, όχι και τόσο, έκπληξη παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες μια έξαρση φαινομένων οπαδικής βίας, με τελευταίο την δολοφονία οπαδού στη Θεσσαλονίκη, καθώς και αθλητικής λεκτικής βίας προερχόμενης από χείλη παραγόντων του αθλητισμού και ειδικότερα του επαγγελματικού. Τα δώρα της κυβέρνησης με την υπερμειωμένη φορολογία στα επαγγελματικά συμβόλαια των παικτών, οι δημόσιες σχέσεις, οι χαμογελαστές φωτογραφίες και τα επικοινωνιακά νομοθετήματα, όπως ο πρόσφατος αθλητικός νόμος, δεν φαίνεται να φέρνουν αποτελέσματα.

Η σιωπή, το κρυφτό και η έλλειψη ανάληψης ουσιαστικών πρωτοβουλιών από τον υφυπουργό Αθλητισμού για την εκτόνωση της διαμορφούμενης τραγικής κατάστασης στο Αθλητισμό, οδηγούν, αφενός, στη πλήρη απαξίωση της προσπάθειας ομαλοποίησης της προηγούμενης περιόδου και, αφετέρου, σε μια χαοτική κατάσταση με καταστροφικά αποτελέσματα. Η πολυδιαφημιζόμενη “κανονικότητα”, που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, δεν πρόκειται να έρθει ούτε με την ομιχλώδη και αντιβαίνουσα το δίκαιο του ανταγωνισμού ιδιοκτησία της συνδρομητικής πλατφόρμας κάλυψης ποδοσφαιρικών αγώνων από ιδιοκτήτη ΠΑΕ, ούτε με την απαξίωση του VAR, παραπληροφορώντας την κοινή γνώμη, αλλά και ούτε με την εκτεταμένη ατιμωρησία αυτών που τραυματίζουν τον ελληνικό αθλητισμό.

Σε όλη αυτή την κλιμακούμενη κατάσταση ο υφυπουργός Αθλητισμού είναι απών και κρυπτόμενος, ωσάν να μην συμβαίνει τίποτα.»
 

Σκάνδαλο υποκλοπών: Στη Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη το νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις

Σκάνδαλο υποκλοπών: Στη Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη το νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις

Την Δευτέρα στην επιτροπή της Βουλής καλούνται να διατυπώσουν τις απόψεις τους η Αρχή Προστασίας…

Πρωτοφανής καταγγελία: Έλληνας εργοδότης έβαζε εργαζόμενους της εταιρείας του να κάνουν push ups

Πρωτοφανής καταγγελία: Έλληνας εργοδότης έβαζε εργαζόμενους της εταιρείας του να κάνουν push ups

Μια απίστευτη ιστορία ήρθε στο φως με έναν Έλληνα εργοδότη να επιβάλει πειθαρχία... στρατοπέδου, στους…