Μπουρίνια και πλημμύρες στην Ήπειρο (εικόνες)

Δυνατό μπουρίνι που κατά τόπους συνοδευόταν και με χαλάζι χτύπησε και το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Μέσα σε λίγη ώρα το καλοκαίρι έγινε χειμώνας και οι ομπρέλες δεν ήταν αρκετές για να κρατήσουν την ένταση της καταιγίδας. 

dodonis plimira1

Πλημμύρισαν και πάλι οι δρόμοι στην περιοχή της Λιμνοπούλας. Έξω από το σπίτι του Άι Γιώργη και στη Ριζάρειο, χρειάστηκε να παρέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία δέχθηκε κι άλλες κλήσεις αλλά για συμβάντα που αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Σε ποτάμι μετατράπηκε το ένα ρεύμα της Λεωφόρου Δωδώνης και η κίνηση των οχημάτων στην άνοδο γινόταν με πολύ μικρή ταχύτητα και μόνο στη μία λωρίδα.

Σε ορισμένα σημεία προκλήθηκαν προβλήματα και στους φωτεινούς σηματοδότες.

Σφοδρές καταιγίδες σημειώθηκαν και στα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων, κυρίως στην πλευρά της Πίνδου.

Στην Άρτα

Άμεση καταγραφή ζημιών και καταβολή αποζημιώσεων από τις καταστροφές λόγω χαλαζόπτωσης σε καλλιέργειες ζητά ο Δήμαρχος Αρταίων.

Με αφορμή την χθεσινή χαλαζόπτωση που έπληξε μεγάλο μέρος του κάμπου της Άρτας προκαλώντας σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης σε επικοινωνία που είχε με τον Γενικό Διευθυντή του ΕΛΓΑ Ιωαννίνων ζήτησε άμεση επίσκεψη και επιτόπια έρευνα κλιμακίου του ΕΛΓΑ στην περιοχή, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος των ζημιών και να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αποζημιώσεων στους αγρότες.

Οι περισσότερες καταστροφές έχουν σημειωθεί σε περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Φιλοθέης (Καλαμιά, Ρόκκα, Χαλκιάδες, Κιρκιζάτες κ.α.), με το Δήμαρχο να επισκέπτεται σήμερα το πρωί καλλιέργειες που υπέστησαν ζημιές και να συνομιλεί με παραγωγούς.

Πηγή:epiruspost.gr

 

Ασλανίδης: Οργή κατά Μητσοτάκη – «Ας έρθει να μας τα πει κατάμουτρα και να μην πηγαίνει στο κανάλι που μυρίζει βόθρο» (video)

Ασλανίδης

Ασλανίδης: Οργή κατά Μητσοτάκη – «Ας έρθει να μας τα πει κατάμουτρα και να μην πηγαίνει στο κανάλι που μυρίζει βόθρο» (video)

«Όχι κύριε Πρωθυπουργέ, θα κάνετε άρση της βουλευτικής ασυλίας και θα πάνε να καταθέσουν στον…

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…