Μπογδάνος vs. Τζήμερος: Μάχη για το ποιος θα μετατρέψει πρώτος το όνομά του σε βρισιά

Αυτοσυστήνονται ως πολιτικοί, αν και υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι είναι απλώς λαθρεπιβάτες της επικαιρότητας

4856061 εεε

Θάνος Τζήμερος και Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Θάνος Τζήμερος. Ο ένας κατάφερε να εισβάλει στη Βουλή, ο άλλος ακόμα τη βλέπει μόνο απ’ έξω.

Ενοικιαστές στην ίδια πολυκατοικία, ανταγωνιστές στη γραφικότητα, συναγωνιστές στον ακραίο, διχαστικό λόγο.

Στο σημερινό επεισόδιο της σειράς είναι εξαιρετικά σπάνιο, καθώς οι δύο υπερήρωες συνεργάζονται σε ένα κρεσέντο τουιτερικής μισαλλοδοξίας. Κάπως σαν το Batman vs. Superman, αλλά στο πιο… εμετικό του.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή: Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, το meaculpa.gr, δημοσιεύει στο twitter μια είδηση σχετικά με τις αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

«Προσφυγικό:  527 αφίξεις σήμερα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο», είναι ο τίτλος που επέλεξε ο συντάκτης της είδησης.

Το αφεντικό του (ο Κωνσταντίνος ο Μπογδάνος) διαφωνεί με τον τίτλο, αφού στο μυαλό του μάλλον η λέξη «προσφυγικό» δημιουργεί θετικά αισθήματα στους αναγνώστες. Ο ίδιος προτιμά τη λέξη «μεταναστευτικό», προφανώς επειδή εκτιμά (λανθασμένα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα), ότι έτσι πετυχαίνει την αποστασιωποίηση του αναγνώστη. 

Αντί λοιπόν να ζητήσει να αλλάξει ο τίτλος, εκθέτει δημόσια τον συντάκτη του μέσω twitter, κάνοντας κριτική στο μέσο το οποίο του ανήκει!

«Λάθος. Μεταναστευτικό.», είναι η κοφτή δημόσια απάντηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στο meaculpa.gr.

Και ενώ θα νόμιζε κανείς ότι το επεισόδιο τελείωσε με ένα ακόμα κατόρθωμα του φρεσκοεκλεγμένου βουλευτή (ακόμα φαντάζει απίστευτο αυτό, αλλά είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία), σαν από μηχανής εμετός, έρχεται το tweet του Θάνου του Τζήμερου να διορθώσει τη διόρθωση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

«Λάθος. Εισβολικό», διορθώνει ο Τζήμερος βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους, σε άπταιστα χρυσαυγίτικα.

Κάπως έτσι έγινε μάλλον ο συντομότερος διάλογος της ελληνικής γλώσσας. Ένας διάλογος τεσσάρων λέξεων, από τις ο οποίες οι δύο ήταν κοινές και η τρίτη… ανύπαρκτη. Ό,τι έλειπε σε λεξιλόγιο βέβαια, το είχε σε περίσσευμα σε μισαλλοδοξία και τρομολαγνεία και διχαστικότητα. Οπότε μάλλον ο στόχος τους επετεύχθη.

Στο ίδιο μήκος κύματος βέβαια και οι ακόλουθοι του βουλευτή Μπογδάνου. «Κάντε κάτι επιτέλους, είναι πολλοί ρε Κωνσταντίνε», εκλιπαρεί ένας έλληνας χρήστης του twitter γεννημένος -κατά δήλωσή του- στον Καναδά (θα σκεφτόταν κανείς ότι είναι και απόγονος μεταναστών, αλλά δεν τολμάμε ούτε να το υπονοήσουμε αυτό), «ξέχασες το λάθρο-. μην ξεχνιέσαι. οικονομία και λαθρομετανάστευση (και η παιδεία) είναι τα κύρια προβλήματα της χώρας. στα παπάρια μας η νοβαρτις», ξεκαθαρίζει ένας άλλος χρήστης. «Λαθος.ΛΑΘΡΟμεταναστευτικο», απαντά ένας ακόμη, ακολουθώντας το εύγλωττο παράδειγμα των δύο πολιτικών. 

Τελικά πάντως ακόμη δεν έχουμε επίσημη γλωσσολογική απάντηση. Σε βρίζουν όταν σε λένε «Μπογδάνο» ή Τζήμερο»;

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη