Newsroom

Newsroom

Μπλεξίματα για την δήμαρχος της Ρώμης: "Δεν παραιτούμαι" επιμένει

Στο «μάτι» έχουν βάλει την δήμαρχο της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι με το περιοδικό L' Espresso να προβαίνει σε αποκαλύψεις για την προσωπική της ζωή ενώ παράλληλα την κατηγορούν για κατάχρηση εξουσίας.

5894bddb1dc524223c8b482b

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το περιοδικό, στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας που έχει πραγματοποιηθεί φέρεται να προέκυψε ότι ο πρώην υπεύθυνος του ιδιαίτερου γραφείου της δημάρχου, Σαλβατόρε Ρομέο της είχε πληρώσει δυο ασφάλειες ζωής, ύψους 30.000 και 3.000 ευρώ, πριν η ίδια εκλεγεί δήμαρχος.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα, το κίνητρο της απόφασης αυτής του Ρομέο ήταν πιθανόν ο δεσμός που διατηρούσε με την Ιταλίδα δικηγόρο η οποία εξελέγη δήμαρχος τον περασμένο Ιούνιο.

Η ίδια πάντως τόνισε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις ασφάλειες και ότι «έχει μείνει άναυδη».

Παράλληλα, χθες η Βιρτζίνια Ράτζι ανακρίθηκε επί οκτώ ώρες από τους εισαγγελείς της Ρώμης, σε σχέση με το αδίκημα κατάχρησης εξουσίας και αναληθούς διαδικασίας για τον διορισμό του πρώην υπεύθυνου του γραφείου τουριστικής προώθησης του δήμου, Ρενάτο Μάρα.

Πρόκειται για τον αδελφό του Ραφαέλε Μάρα, πρώην επικεφαλής του προσωπικού του δήμου της Αιώνιας Πόλης, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο για διαφθορά. Η υποψία είναι ότι η συγγένεια των αδελφών Μάρα, μπορεί να βοήθησε την σταδιοδρομία τους, με την στήριξη της νεαρής δημάρχου.

Οι παρατηρητές αναφέρουν ότι μέσα σε λιγότερο από οκτώ μήνες, η δήμαρχος των «Πέντε Αστέρων», αντί να δώσει μια νέα ώθηση στην ιταλική πρωτεύουσα με βάση το σύνθημά της, που ήταν «εντιμότητα», διαπιστώνεται πως έχει βαλτώσει, πως δεν διαθέτει δυναμική παρουσία και πως αναγκάζεται μάλιστα να απολογηθεί ενώπιον των εισαγγελέων.

Η ίδια πάντως δήλωσε σήμερα ότι παρά τα όσα ακούγονται γύρω από το πρόσωπό της δεν πρόκειται να παραιτηθεί και ότι χαίρει της εμπιστοσύνης του ιδρυτή του κινήματος «Πέντε Αστέρων» Μπέπε Γκρίλο. 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…