Newsroom

Newsroom

Μπλακ άουτ: Χωρίς ρεύμα περιοχές σε Αττική και Πελοπόννησο – Φωτιά σε υποσταθμό της ΔΕΗ

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην Πελοπόννησο, όπως και σε πολλές περιοχές της Αττικής, όπου λίγο μετά τις 11 την Κυριακή το βράδυ σημειώθηκαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος λόγω πυρκαγιάς στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ, στην περιοχή του Ασπρόπυργου.

Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος καταγράφηκε σε αρκετές περιοχές της Αττικής. Το κέντρο του Πειραιά, η Νέα Σμύρνη, το Κερατσίνι, η Νίκαια, το Χαϊδάρι, το Αιγάλεω, το Περιστέρι, ο Άλιμος, το Μπραχάμι, τα Εξάρχεια, τα Μέγαρα, ακόμα και η Σαλαμίνα είναι χωρίς ρεύμα από τις 23.00 το βράδυ. 

Σταδιακά η βλάβη αποκαθίσταται με το ρεύμα να επανέρχεται σε αρκετές περιοχές. 

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρος του ΑΔΜΗΕ προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση εκτεταμένων περιοχών στην Αττική και την Πελοπόννησο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η βλάβη έχει επηρεάσει περιοχές του Πειραιά, τα Δυτικά προάστεια καθώς και περιοχές των νομών Κορινθίας και Αργολίδας.

Όπως προκύπτει και από την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η βλάβη οφείλεται σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε υποσταθμό της ΔΕΗ στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται και επιχειρούν στο σημείο ενώ τα στελέχη του ΑΔΜΗΕ έχουν ξεκινήσει χειρισμούς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Ήδη σε ορισμένες περιοχές του κέντρου των νοτίων και δυτικών προαστίων έχει αποκατασταθεί.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης μετέβησαν στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου όπου εκδηλώθηκε νωρίτερα πυρκαγιά με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα μεγάλες περιοχές την Αττικής και της Πελοποννήσου.

Στο σημείο μετέβησαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Οι διακοπές ρεύματος επηρέασαν μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου, τον Πειραιά, τα δυτικά προάστια και το κέντρο της Αθήνας. 

Πηγή κεντρικής εικόνας: Τwitter