Newsroom

Newsroom

Μοσκοβισί: Διαχειρίσιμη η κατάσταση στην Ελλάδα

O Eυρωπαίος Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, χαρακτήρισε διαχειρίσιμη την κατάσταση στην Ελλάδα, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

570be9a81dc52451788b45ee

Ο κ. Μοσκοβισί ξεκαθάρισε ότι η παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι αποφασιστικής σημασίας. Εξέφρασε την ανάγκη να υπάρξει ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης, για να γίνει η εκταμίευση των δόσεων προς την Αθήνα και αυτή με τη σειρά της να κατορθώσει να καλύψει τις υποχρεώσεις προς τους δανειστές.

Στην ερώτηση κατά πόσο εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία έχει τη «δύναμη» να αντέξει νέα μέτρα, με δεδομένη την απώλεια του 25% του ΑΕΠ, ο Επίτροπος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν «τακτικισμοί στον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούμε την Ελλάδα. Δεν μπορούμε να λάβουμε πολιτικές, δηλαδή υποκειμενικές αποφάσεις. Έχουμε υπογράψει ένα Μνημόνιο Συνεργασίας. Σαφώς κατανοούμε την ακόμη πιο δύσκολη θέση που έχει βρεθεί η Ελλάδα λόγω και της προσφυγικής κρίσης. Όμως θα πρέπει όλα να επιταχυνθούν. Προκειμένου να υπάρξει επιστροφή της εμπιστοσύνης και επιστροφή της οικονομίας σε αναπτυξιακή πορεία».

Ο κ. Μοσκοβισί ευελπιστεί ότι έως το τέλος της εβδομάδας μπορεί να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, κάτι το οποίο θα βοηθήσει ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα και το Eurogroup.

Όσον αφορά τις διαρροές των συνομιλιών των επικεφαλής των θεσμών, αρνήθηκε να τις σχολιάσει, ενώ επανέλαβε ότι «δεν έχουμε ούτε κόκκινες, ούτε κίτρινες, ούτε άσπρες γραμμές. Αυτό που έχουμε είναι ένας οδικός χάρτης που πρέπει να ακολουθήσουμε. Πρόκειται για το μνημόνιο, το οποίο όντως συντάχθηκε σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Συμφωνώ απόλυτα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, ότι μπορεί να βρεθεί λύση».

Τέλος, υπερασπίστηκε τον ρόλο της ΕΚΤ σχετικά με τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε παραβίαση της ανεξαρτησίας της ΕΚΤ.

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…