Newsroom

Newsroom

"Moonlight": Από μία φτωχή γειτονιά του Μαΐάμι στα Όσκαρ…

Η ταινία του Μπάρι Τζένκινς Moonlight, η μεγάλη φετινή κινηματογραφική αποκάλυψη, στήνει μία συγκινητική ιστορία για ένα νεαρό μαύρο αγόρι που μεγαλώνει σε μία φτωχή γειτονιά του Μαϊάμι και αναζητά τη σεξουαλική του ταυτότητα. Η ταινία έκλεψε τις εντυπώσεις στα φετινά Όσκαρ και αναδείχθηκε η καλύτερη της χρονιάς, σπάζοντας το φαβορί του La La Land.

58b439a01dc5240c158b45c7

Στην αρχή, κανένας δεν περίμενε ότι η ταινία αυτή θα βρισκόταν στην κορυφή της κινηματογραφικής βιομηχανίας και θα αποσπούσε 8 οσκαρικές υποψηφιότητες.

“Όταν ξεκίνησα να κάνω αυτή την ταινία, δεν είχα τόσο μεγάλες προσδοκίες. Δεν προσπαθήσαμε να δείξουμε στο κοινό αυτό που θα περίμενε ή που θα ήθελε να δει. Οι άνθρωποι της Ακαδημίας σεβάστηκαν και αναγνώρισαν τη δουλειά μας”, είχε αναφέρει στους Los Angeles Times μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων. Μάλιστα, η Joi McMillon μάλιστα ήταν η πρώτη μαύρη γυναίκα υποψήφια για Όσκαρ Μοντάζ.

Χωρίς εντυπωσιακό καστ και μία λαμπερή ιστορία όπως αυτές που συνηθίζουμε να βλέπουμε στα Όσκαρ, πρόκειται για τη μεγάλη ευχάριστη κινηματογραφική έκπληξη της χρονιάς.

Μία ταινία με συναισθηματική ειλικρίνεια που στρέφεται με μοναδικό τρόπο γύρω από τα ζητήματα της ενηλικίωσης, της σεξουαλικής ταυτότητας, της φτώχειας και των ναρκωτικών. Ένα σκληρό πορτρέτο της σύγχρονης Αμερικής, σκηνοθετημένο με τρόπο δυνατό και απρόβλεπτο. Το «Moonlight» συλλαμβάνει τον ήρωά του σε τρεις διαφορετικές στιγμές της ζωής του και γύρω από αυτές τις στιγμές, στήνει τους χαρακτήρες του. Μία δυνατή ιστορία που απευθύνεται στον θεατή του σήμερα, την έκανε να λάμψει στο φετινό οσκαρικό σύμπαν! 


Αναλυτικά τα Βραβεία: 

Στα 89α βραβεία Όσκαρ κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας, Β’ Ανδρικού ρόλου (Μαχερσάλα Αλί) και διασκευασμένου σεναρίου (Μπάρι Τζένκινς & Τάρελ Άλβιν), ενώ έλαβε υποψηφιότητα σε άλλες 5 κατηγορίες: καλύτερου σκηνοθέτη (Μπάρι Τζένκινς), Β’ Γυναικείου ρόλου (Ναόμι Χάρις), πρωτότυπης μουσικής, φωτογραφίας και μοντάζ ταινίας.

Στις Χρυσές Σφαίρες του 2017 κέρδισε το βραβείο καλύτερης δραματικής ταινίας. Επίσης, ήταν υποψήφια σε άλλες 5 κατηγορίες: σκηνοθεσίας και σεναρίου (Μπάρι Τζένκινς), Β’ Ανδρικού ρόλου (Μαχερσάλα Αλί), Β’ Γυναικείου ρόλου (Ναόμι Χάρις) και πρωτότυπης μουσικής.

Στα BAFTA του 2017 έλαβε υποψηφιότητα σε 4 κατηγορίες: καλύτερης ταινίας, πρωτότυπου σεναρίου (Μπάρι Τζένκινς), Β’ Ανδρικού ρόλου (Μαχερσάλα Αλί) και Β’ Γυναικείου ρόλου (Ναόμι Χάρις).

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…