Newsroom

Newsroom

Μόνο 15000 οι Έλληνες ναυτικοί…

Την περίφημη ελληνική ναυτιλία την θυμάστε; Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στο 29ο Πανναυτικό Συνέδριο, υπάρχουν πλέον μόνο…

ploia 1

Την περίφημη ελληνική ναυτιλία την θυμάστε; Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στο 29ο Πανναυτικό Συνέδριο, υπάρχουν πλέον μόνο 15.000 Έλληνες ναυτικοί!
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία παρατηρείται και μείωση της ελληνικής σημαίας στα πλοία με ταυτόχρονη μείωση των οργανικών συνθέσεων με αποτέλεσμα να είναι δραματική και η επιδείνωση των οικονομικών των ασφαλιστικών τους ταμείων.
Σύμφωνα με το Γενικό Συμβούλιο της ΠΝΟ η καταρράκωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτικών είναι μια ακόμη συνέπεια των μνημονίων και γι αυτό ζητά επαναφορά τους στην προ μνημονίων εποχή.
Ζητείται επίσης η ριζική επανεξέταση του θέματος της σύνθεσης των πληρωμάτων στην γραμμή Ελλάδα-Ιταλία καθώς επίσης και η αναστολή εφαρμογής του άρθρου 29 του Ν. 4150/2013 περί μειωμένων συνθέσεων στα πλοία της ακτοπλοΐας και την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στις κατηγορίες πλοίων, που εκκρεμούν.
Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τα όσα είχε πει το καλοκαίρι ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Ε. Βενιάμης στην ετήσια έκθεση της ένωσης για την περίοδο 2013-2014: “Το 16,25% του παγκόσμιου στόλου και το 46,7% του κοινοτικού, σε ποσοστό χωρητικότητας dwt ανήκουν σε ελληνική πλοιοκτησία”.
Συμπέρασμα, το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα…

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…