Newsroom

Newsroom

Moνή Πετράκη: Οι πρώτες εικόνες από την αίθουσα συνεδριάσεων μετά την επίθεση με βιτριόλι (photos)

Tο καυστικό υγρό προκάλεσε καταστροφή σε έπιπλα και έγγραφα - Δείτε τις εικόνες

5329723

Σοκαριστικές εικόνες έρχονται στη δημοσιότητα μετά την πρωτοφανή επίθεση που δέχτηκαν επτά μητροπολίτες και ένας αρχιμανδρίτης, στην αίθουσα συνεδριάσεων της ιεραρχίας στη μονή Πετράκη.

Ο δράστης που οδηγήθηκε σήμερα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών αρχικά δεν έλεγε λέξη στους αστυνομικούς, ενώ λίγο αργότερα τους είπε: «Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν», ενώ όπως υποστήριξε στη συνέχεια αγόρασε το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο

Στις αποκαλυπτικές φωτογραφίες που δημοσιεύει το OrthodoxTimes.gr, φαίνεται το καυστικό υγρό πάνω στην έδρα του συνοδικού δικαστηρίου και την καταστροφή που προκάλεσε σε έπιπλα και έγγραφα το ισχυρό καυστικό υγρό.

synodos 2

synodos 1 2 750x375 1

synodos 3

synodos 1

Για την επίθεση με βιτριόλι από ιερωμένο στην Μονή Πετράκη το απόγευμα της Τετάρτης μίλησε ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος, περιγράφοντας λεπτομερώς πώς συνέβη το περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα τόσο ο ίδιος όσο κι άλλα εννέα άτομα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ, «καθόμασταν στη σειρά, στη μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων λόγω κορονοϊού. Είχαμε φτιάξει μία σειρά με αποστάσεις μεταξύ μας. Ήταν μεγάλη η γραμμή από τη μία άκρη στην άλλη. Στα έδρανα από τη μια πλευρά ήταν ο δράστης με τους τρεις λαϊκούς συνηγόρους του».

«Εβγαλε ένα μπουκάλι καφέ γυάλινο. Στα δύο λίτρα ήταν, μπουκάλι με λαιμό. Το κράταγε με τα δύο χέρια και ράντιζε όλο το προεδρείο με κυκλικές κινήσεις. Φοράγαμε μάσκες, μόνο τα μάτια μας ήταν ακάλυπτα. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν αγιασμός.

Όταν είδα όμως ότι το υγρό έγινε κόκκινο, κατάλαβα. Άρχισαν να με τσούζουν τα μάτια μου. Έβαλα τα χέρια για προφύλαξη και άρχισα να τρέχω. Έριξα νερό σε μια βρύση έξω», είπε ο μητροπολίτης Καλλίνικος περιγράφοντας τις σκηνές τρόμου που εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη