Θραύση κάνει στα εστιατόρια της Ασίας αλλά και των ΗΠΑ η νέα έκπληξη από την Ιαπωνική κουζίνα. Το «περίεργο» κέικ ονομάζεται Mizu Shingen Mochi και οπτικά μοιάζει με γιγάντια σταγόνα νερού.
Πρόκειται για μια συνταγή που προέρχεται από τις Ιαπωνικές Άλπεις του νησιού Χονσού και έχει πολύ λεπτή υφή. Φτιάχνεται με βάση το φυτικό συστατικό άγαρ, ένα υλικό σαν ζελατίνη κοινό στην ασιατική κουζίνα, που κάνει το κέικ να λιώνει στο στόμα σας.
Μπορεί να μοιάζει σαν να πρόκειται να εκραγεί αν το αγγίξετε με βελόνα αλλά στην πραγματικότητα μπορείτε να το φάτε με το κουτάλι. Ωστόσο θα πρέπει να είστε γρήγοροι, γιατί μέσα σε 30 λεπτά, το κέικ λιώνει και γίνεται μία άμορφη μάζα γλυκού νερού.
Όσο για τη γεύση, όσοι το έχουν δοκιμάσει κάνουν λόγο για μία μοναδική «φυσική γλυκιά γεύση» ενώ η υφή του είναι επίσης μοναδική, αφού μοιάζει σαν να μετατρέπεται σε νερό μέσα στο στόμα.