Μητσοτάκης Τειρεσίας

Να παραδώσει σαν κύριος την εξουσία. Και να αφήσει τις απόπειρες εμπρησμού με προφητείες για νοθείες

Mitsotakis

Δεν έχει «καμιά αμφιβολία» ότι ο Τσίπρας θα αμφισβητήσει την αξιοπιστία τού εκλογικού αποτελέσματος. Αυτό το μπαμ ηκούσθη ξαφνικά στον αέρα από το στόμα του Μητσοτάκη στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη. Κι από πού αυτή η μαντεία του κακού; Από πού κι ως πού ο Μητσοτάκης Τειρεσίας; Μα από το γεγονός ότι ο Τσίπρας καταγγέλλει τις υποκλοπές, το παρακράτος, την κακοποίηση του Κράτους Δικαίου. Συκοφαντεί έτσι την Ελλάδα διεθνώς. Άρα προλειαίνει το έδαφος για να καταγγείλει εκλογική νοθεία. Όπερ έδει δείξαι.

Εδεσσαϊκός αφού. Ή ράβδος εν γωνία, Μητσοτάκης εν τρικυμία. Πάντως αυτό είπε. Πρωθυπουργός και δεν ντρέπεται να ξεστομίζει ό,τι του κατέβει. Άγνοια για τις υποκλοπές, για τον Πάτση, για τον ανεψιό. Άγνοια όσα έγιναν μπροστά στα μάτια του. Αλλά γνώση, και μάλιστα χωρίς καμιά αμφιβολία, για όσα ΘΑ γίνουν μετά τις εκλογές. Ο Τσίπρας ΘΑ καταγγείλει νοθεία! Για να διαχειριστεί την ήττα του. Γιατί, βέβαια, ο Μητσοτάκης ΘΑ σκίσει – το λένε και οι δημοσκοπήσεις. Μέχρι αυτοδυναμίας σε μία, δύο, τρεις αναμετρήσεις. Κι αυτό το είπε.

Καταλαβαίνει, αλήθεια, ότι και μόνο να ξεφουρνίζει δημόσια -και με ύφος σιγουριάς!- τη λέξη «νοθεία» χτυπάει θεσμικός συναγερμός; Εντάξει, ήθελε με μια τέτοια κρότου-λάμψης να κρύψει τις πομπές του με τις υποκλοπές. Να προεξοφλήσει την άνετη εκλογική του νίκη. Να δώσει μια «είδηση» που να κάνει ντόρο. Ό,τι κι αν ήθελε όμως, πρωθυπουργός είναι. Ακόμα. Δεν μπορεί να προδικάζει ανωμαλίες με αυθαίρετα, βλακώδη, εμπαθή ΘΑ. Να προσθέτει το ΘΑ μιας φανταστικής καταγγελίας για νοθεία στα εξίσου φανταστικά ΘΑ της προεκλογικής του αερολογίας.

Κι όμως, το διέπραξε. Και οι πάντες ελπίζουν να είναι η γνωστή πια αβάσταχτη ελαφρότητά του. Που έχει δεκαπλασιαστεί όσο πλησιάζουν οι εκλογές και τον ζώνει το φάντασμα της ήττας. Ή, τέλος πάντων, μια φραστική βόμβα που του ετοίμασαν οι σύμβουλοί του. Σου μπαίνει πάντως στο μυαλό κι ο διάολος -ο ίδιος τον βάζει- μήπως προλειαίνει το έδαφος για να τον «σπρώξει» λίγο η διαιτησία στις εκλογές που έρχονται. Κι αν, ο μη γένοιτο, του ήρθε καμιά τέτοια ιδέα, καλό είναι να κάνει τον σταυρό του για να του φύγει. Οι κακές σκέψεις κάνουν κακό στην υγεία.

Να εκμετρήσει ήσυχα τον πρωθυπουργικό του βίο – όσον του έχει απομείνει. Να ασφαλίσει καλά τα στόματα των φυσικών αυτουργών, γιατί, Νονού πεσόντος, πας κοριός ξυλεύεται και μπορεί να μπλέξει. Να παραδώσει σαν κύριος την εξουσία. Και να αφήσει τις απόπειρες εμπρησμού με προφητείες για νοθείες. Γιατί αν κοιτάζει την άβυσσο, τον κοιτάζει κι αυτή…

Πηγή: Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…