ΑΚ

Αντιλιάν Κοτζάι

Μητσοτάκης στο συνέδριο ΝΔ: Ακροδεξιές κορώνες και μηδενική αυτοκριτική – «Εισαγόμενος ο Κασσελάκης»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας τον Κασσελάκη, ως «εισαγόμενο αρχηγό», ενώ για τον ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι θέλει να γίνει «πράσινος ΣΥΡΙΖΑ».

Συνεδριονδ μΗΤΣ

Σε πανικό βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς από την ομιλία του, στο 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, αποτυπώθηκε με καθαρότητα ότι υπάρχει μεγάλο ζήτημα στην γαλάζια βάση, η οποία έχει αποσυσπειρωθεί το τελευταίο διάστημα. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας τον Κασσελάκη, ως «εισαγόμενο αρχηγό», ενώ για τον ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι θέλει να γίνει «πράσινος ΣΥΡΙΖΑ».

Προσπάθεια συσπείρωσης της γαλάζιας βάσης

Από την αρχή της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός επικαλέσθηκε όλους τους προέδρους της Νέας Δημοκρατίας, αναφέροντας ότι «θα της ξανακάνουμε μπλε την Ελλάδα. Τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας συμπίπτουν με τα 50 χρόνια της Δημοκρατίας».

Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι «παραπλανητικές οι ετικέτες της δεξιάς και της αριστεράς», συμπληρώνοντας ότι «κρατάμε από την παράδοση, μόνο όσα μέσα στον χρόνο είναι χρήσιμα».

Με αυτόν τον τρόπο απάντησε στην κριτική που δέχεται από την σαμαρική και όχι μόνο πτέρυγα, περί της απομάκρυνσης της γαλάζιας παράταξης, από την κοινωνική της βάση». Σημειώνεται, ότι χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά πραγματιστή πολιτικό, ενώ τον Κώστα Καραμανλή, τον συνέδεσε με την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική επί της πρωθυπουργίας του (2004-09).

Μάλιστα, απαντώντας στην εσωτερική κριτική, ότι το «σημιτικό κέντρο», έχει καταλάβει τις περισσότερες κρίσιμες θέσεις, με αποτέλεσμα να αποκλείονται παραδοσιακοί νεοδημοκράτες, ο Μητσοτάκης ανέφερε, ότι είναι δύναμή μας «η τολμηρή ανανέωση των ιδεών και των στελεχών. Η προσαρμοστικότητα είναι στοιχείο μας. Δεν περιχαρακωθήκαμε ποτέ», ενώ ευχαρίστησε τα παλιά μέλη του κόμματα που «μας κρατήσατε όρθιους στα δύσκολα χρόνια».

Επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης

Επίσης, ο πρωθυπουργός συνέδεσε την ψήφο προς τη Νέα Δημοκρατία με τη σταθερότητα, ενώ τη ψήφο στα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την αστάθεια.

Χαρακτηριστικά, επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας, ότι είναι «ένας εισαγόμενος αρχηγός, που αφήνει υπονοούμενα για νοθεία», ενώ για το ΠΑΣΟΚ, είπε ότι ακολουθεί τον «λαϊκιστικό δρόμο» του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον Βελόπουλο μάλιστα σημείωσε ότι το «να μιλάς για πατρίδα και θρησκεία, ενώ πουλάς κεραλοιφές και επιστολές για του Ιησού, αποτελεί υποκρισία».

Προσπάθεια προσέγγισης ακροδεξιών ακροατηρίων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας ότι είναι σε αδιέξοδο, λόγω της διαρροής ψηφοφόρων σε εκ δεξιών κόμματα, προχώρησε για άλλη μία φορά σε αναπαραγωγή ακροδεξιών αφηγημάτων, μιλώντας για «απελευθέρωση των Εξαρχείων» και θέτοντας στο προσκήνιο αντιμεταναστευτική ατζέντα.

«Τα περιπολικά να γίνονται ταξί»

Σε ότι αφορά για το τραγικό έγκλημα της 28χρονης Κυριακής, έξω από το τμήμα των Αγίων Αναργύρων, ανέφερε ότι «όταν μια κοπέλα δολοφονείται έξω από ένα αστυνομικό τμήμα σκύβουμε το κεφάλι και λέμε ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Τα περιπολικά πρέπει να γίνονται και ταξί, όταν απειλούνται πολίτες».

Όμως δεν έκανε καμία ουσιαστική αυτοκριτική, μιλώντας για άλλη μία φορά για διαχρονικές παθογένειες, σε δομές του κράτους. Μάλιστα, είπε για τους αστυνομικούς, ότι «εάν αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν το όπλο να έχουμε τη δική μας κατανόηση».

Καμία απάντηση για την τραγωδία των Τεμπών

Τέλος, ο Μητσοτάκης, αντί να δώσει σαφείς απαντήσεις για τα ερωτήματα που έχουν προκύψει στην υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών, επιτέθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης, μιλώντας για κομματική εργαλειοποίηση του συλλογικού πένθους. Όλα αυτά τη στιγμή που η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, θεωρεί ότι υπάρχει σχέδιο συγκάλυψης.

ΣΥΡΙΖΑ: «Αλαζονικός, ψευδόμενος και αμήχανος»

Με μια εν πολλοίς ειρωνική ανακοίνωση απάντησε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε όσα είπε και σε όσα δεν απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ο αρχηγός της ΝΔ περιέγραψε μια ειδυλλιακή χώρα, στην οποία προφανώς ζει μόνο ο ίδιος και οι «φίλοι» του», σημειώνει.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Τα συγχαρητήριά μας στην Νέα Δημοκρατία για τα πεντηκοστά της γενέθλια, αλλά και στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ρεσιτάλ ειλικρίνειας. Από το βήμα του συνεδρίου του κόμματός του, ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι αυτός και η κυβέρνησή του είναι πολιτικά ασταθείς. Γι’ αυτό και παρακαλούσε συνεχώς για σταθερότητα, μη μπορώντας να κρύψει την προεκλογική του ανασφάλεια.

Ο αρχηγός της ΝΔ περιέγραψε μια ειδυλλιακή χώρα, στην οποία προφανώς ζει μόνο ο ίδιος και οι «φίλοι» του. Τη διάλυση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας τις βάφτισε ως «μεταρρυθμίσεις», ενώ δεν τόλμησε να ψελλίσει ούτε μισή λέξη σχετικά με τις ευθύνες του για το έγκλημα των Τεμπών, ακολουθώντας την τακτική του μπαζώματος, την οποία γνωρίζει άριστα, άλλωστε.

Η διολίσθησή του έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «εισαγόμενο» έναν απόδημο Έλληνα, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Αλαζονικός, ψευδόμενος και αμήχανος απέναντι σε ένα καταφανώς παγωμένο ακροατήριο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε απόψε την αρχή του τέλους του».

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…