Newsroom

Newsroom

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

6167665

O Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης συνέχισε να «πετάει την μπάλα στην κερκίδα» και επενδύοντας στο στυγνό λαικισμό να γυρνάει συνεχώς και να απευθύνεται στους συγγενείς των θυμάτων που βρίσκονται στα θεωρία.

Ο πανικός που βρίσκεται ο πρωθυπουργός επιβεβαιώθηκε λίγη ώρα πριν ανέβει στο βήμα με τις παραιτήσεις – αποπομπές των στενών του συνεργατών Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου, ενώ και όσα λέει στην ομιλία του δείχνουν τη σύγχυση που υπάρχει στην κυβέρνηση.

Ο ίδιος έχει επιλέξει αντί να δώσει σαφείς απαντήσεις να επιτίθεται συνεχώς στην αντιπολίτευση και να χρησιμοποιεί πολλές φορές τη φράση «δεν ντρέπεστε», με τους βουλευτές της πλειοψηφίας μετά τα χθεσινά χειροκροτήματα στον Κώστα Καραμανλή, να σηκώνονται όρθιοι για να καταχειροκροτήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός τόνισε κοιτώντας στα μάτια τους συγγενείς των θυμάτων πως «Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», θέλοντας μάλλον τα πείσει το κομματικό του ακροατήριο, καθώς όλες οι κινήσεις της κυβέρνησης τον τελευταίο χρόνο δείχνουν ακριβώς το αντίθετο.

Αναλυτικά όσα λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή

Κυρία Κωνσταντοπούλου, αφήσατε ένα αδιανόητο υπονοούμενο πως επειδή ήταν εθελοντής μου με είχε ενημερώσει για το φορτίο.

Δεν ντρέπεστε, πώς εργαλειοποιείτε έτσι τον πόνο και τα λέτε αυτά χωρίς ντροπή.

Ένας πραγματογνώμονας υπάρχει. Δεν επιβεβαίωσε ποτέ τίποτα από αυτά που λέτε.

Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη. 

Είπατε πως θέλαμε να μπαζώσουμε το έδαφος; Γιατί να το κάνουμε αυτό; Και αυτό ήταν απόφαση της κυβέρνησης; Τι ακριβώς να συγκαλύψουμε με το μπάζωμα;

Το μέλημα των συνεργείων ήταν να σηκώσουμε τα βαγόνια των τρένων για να δούμε ποιοι ήταν από κάτω.

Ένα ανθρώπινο χέρι έστειλε το τρένο στη λάθος στιγμή και αυτό έγινε. Υπάρχει έστω ένας άνθρωπος να πιστεύει ότι εάν είχε κάνει σωστά τη δουλειά του, όπως την κάνουν εκατοντάδες άλλοι, δεν θα είχε γίνει δυστύχημα;

Έφυγα με ελικόπτερο και είδα ό,τι πιο φρικιαστικό έχω δει ποτέ στη ζωή μου και λέτε ότι το μέλημά μου ήταν να πειράξω τους διαλόγους. Δεν ντρέπεστε λίγο να τα λέτε αυτά;

Ας ξεκινήσουμε με το βαθύτατα παραπλανητικό δημοσίευμα του ΒΗΜΑτος. Αλλοιώθηκαν λέει οι διάλογοι εκείνης της βραδιάς: Όλες οι συζητήσεις δεν ήταν εξ αρχής στη διάθεση των ανακριτικών αρχών;

Γιατί κάποιος να θέλει να τις αλλάξει;

Εισάγατε στην προπαγάνδα σας, ένα λεξιλόγιο άλλων εποχών. Μάζωμα, συγκάλυψη, μονταζιέρα.

Ήρθε η ώρα να διαλύσουμε τους μύθους. Θα επιχειρήσω να το κάνω στη μνήμη των ανθρώπων, όσο πιο νηφάλια μπορώ.

Αναλαμβάνω την ευθύνη στη μνήμη αυτών, να πω την αλήθεια και να κριθώ.

Πολιτικές δυνάμεις μεταβλήθηκαν σε εμπόρους του πόνου. Ώστε να φανεί τάχα ότι η κυβέρνηση δεν έχει την ενσυναίσθηση. Σεβαστείτε τους ανθρώπους που είναι τουλάχιστον στα θεωρεία.

Δεν μιλήσαμε όσο θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή όσο θα έπρεπε για την τραγωδία. Πάνω σε αυτό το κενό πληροφόρησης φύτρωσαν τα πιο απίθανα σενάρια συνωμοσίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

Καταγγελία-βόμβα από Κωνσταντοπούλου: Εθελοντής στο γραφείο του Μητσοτάκη ο οδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη (Video)

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη