Μητσοτάκης: Αν μερικοί χούλιγκαν είναι στα κάγκελα… ξύδι – Mόνο με διαρκείας οι οργανωμένοι οπαδοί

Πιο αυστηρές ποινές και νομική ευθύνη των ΠΑΕ για την λειτουργία των συνδέσμων θα περιλαμβάνει η δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη με της ΠΑΕ να μην καλοβλέπουν τον έλεγχο για τους συνδέσμους

mitsotakis 5

Την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει είσοδο στις θύρες οργανωμένων οπαδών του ποδοσφαίρου αποκλειστικά με εισιτήρια διαρκείας, προκειμένου να είναι απολύτως ξεκάθαρο ποιοι βρίσκονται εκεί και ποιοι προκαλούν επεισόδια, αποκάλυψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ σε συνέντευξη που θα προβληθεί το Σάββατο. Αναφορικά με τυχόν αντιδράσεις που μπορεί να υπάρξουν στον οπαδικό χώρο με αυτήν την απόφαση απάντησε σκωπτικά: «Ξύδι».  
Μιλώντας για την οπαδική βία σημείωσε πως ευθύνη έχουν και οι ΠΑΕ για τις λέσχες τω φιλάθλων και ότι αν σημειωθεί απο εκείνες, ενώ δήλωσε σοκαρισμένος από τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. «Αν δεν λυθεί τώρα το πρόβλημα της οπαδικής βίας δεν θα λυθεί ποτέ», είπε. 

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για αυστηροποίηση ποινών για τους συλληφθέντες και έσπευσε να συμπληρώσει ότι οι ποινές θα είναι χωρίς αναστολή. «Είναι καλύτερα κάποιος να μπει μέσα για λίγο παρά να του έχει επιβληθεί ποινή και αυτός να κυκλοφορεί ελεύθερος».

Επιπλέον, τόνισε πως ανάμεσα στις αλλαγές που θα γίνουν θα είναι και αυτή της εισόδου στις θύρες των οργανωμένων οπαδών στα γήπεδα μόνο με εισιτήριο διαρκείας.

Η πρώτη αντίδραση των ΠΑΕ της Super League

Στο άκουσμα της διαρροής για την λειτουργία των συνδέσμων, οι ΠΑΕ είναι επιφυλλακτικές και καθόλου «ζεστές» να αναλάβουν τέτοια ευθύνη.

Το κυβερνητικό σχέδιο ουσιαστικά θα αναθέσει στις ομάδες την ευθύνη για τις προϋποθέσεις λειτουργίας των συνδέσμων αλλά και τον έλεγχό τους.

Εάν ένας σύνδεσμος δηλαδή δεν θα αναγνωρίζεται επίσημα από την ΠΑΕ τότε αυτές θα ενημερώνουν τις Αρχές που θα αναλαμβάνουν τη διαδικασία του κλεισίματος.

Οι ΠΑΕ δεν αρνούνται να συνδράμουν στην καταπόλεμηση της οπαδικής βίας, αλλά θα ζητήσουν από την κυβέρνηση να αναλάβουν οι κρατικοί μηχανισμοί τη νομιμότητα της λειτουργίας των συνδέσμων.

Παράλληλα, έχει συγκροτηθεί ήδη ομάδα εργασίας, προκειμένου να εκπονήσει πλαίσιο συγκεκριμένων προτάσεων προς τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, για την καταπολέμηση της βίας.

«Βλέπουμε πολλές ταινίες» – Τι λέει η ερευνήτρια του ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» για τον καρχαρία στη Γλυφάδα (video)

Καρχαρία Γλυφάδα

«Βλέπουμε πολλές ταινίες» – Τι λέει η ερευνήτρια του ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» για τον καρχαρία στη Γλυφάδα (video)

Η Αναστασία Μήλιου εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει με την εμφάνιση του γαλάζιου καρχαρία στη Γλυφάδα

Πάτρα: Συγκλονίζει ο αδερφός της 48χρονης που έπεσε με το αμάξι απ’ το λιμάνι – «Θα έχω έναν άγγελο στον ουρανό»

πατρα λιμανι 1

Πάτρα: Συγκλονίζει ο αδερφός της 48χρονης που έπεσε με το αμάξι απ’ το λιμάνι – «Θα έχω έναν άγγελο στον ουρανό»

Δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη ο αδερφός της 48χρονης γυναίκας απ' την Πάτρα